Les Echos: «Χαλαρώνει» η ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Les Echos: «Χαλαρώνει» η ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια

«Νερό στο κρασί» της ετοιμάζεται να βάλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσον αφορά στα νέα κόκκινα δάνεια, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κεντρική τράπεζα προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση κάθε τράπεζας χωριστά όσον αφορά στην τήρηση των νέων κανόνων για τα νέα NPEs.

Ο λόγος της μεταστροφής που φέρεται να κάνει η ΕΚΤ είναι οι έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφράσει κάποια κράτη μέλη από την ανακοίνωση των κατευθυντήριων οδηγιών της για τα δάνεια που κοκκινίζουν από την 1η Απριλίου, γεγονός που αποτυπώθηκε και στον «χαλαρό» χαρακτήρα των αναθεωρημένων οδηγιών-συστάσεων που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Les Echos, το αρμόδιο όργανο επιτήρησης των τραπεζών (MSU) φαίνεται πως θα λάβει τις αποφάσεις του τον Ιούνιο. Σημαντικό είναι, πάντως, να λάβει η Γερμανία τις εγγυήσεις που ζητά, καθώς αποτελεί και τον πιο «σκληρό» συνομιλητή στο ζήτημα αυτό.

Το Βερολίνο θεωρεί ότι μια ενεργή πολιτική για το θέμα των κόκκινων δανείων αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η κοινή ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider