Στις 27 Ιουλίου η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στις 27 Ιουλίου η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί στις 27 Ιουλίου στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου θα συζητηθεί η έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου στην Ουάσιγκτον, μετά τη συζήτηση της έκθεσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα ακολουθήσει η δημοσίευσή της λίγες ημέρες αργότερα.

Οπότε η δημοσίευση της ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα γίνει στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Ο Τζέρι Ράις ερωτήθηκε και για την μεταμνημονιακή παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Όπως είπε, το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει παρουσία στην Ελλάδα και μετά τις 20 Αυγούστου και θα ακολουθηθεί το πλαίσιο μεταπρογραμματικής εποπτείας (post programme monitoring) που ισχύει κάθε φορά όταν τελειώνει ένα πρόγραμμα του Ταμείου με μια χώρα,.

«Για εμάς είναι μια φυσιολογική διαδικασία να έχουμε μια μεταπρογραμματική παρακολούθηση και θα τη διενεργούμε σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους», τόνισε.

Εξήγησε ωστόσο πως δεδομένου ότι υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους, δικαιολογείται στην πράξη το ΔΝΤ να συνδυάζει τις μελλοντικές αποστολές του στην Ελλάδα με εκείνες των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider