Στην πρώτη κατοικία «σκοντάφτει» η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην πρώτη κατοικία «σκοντάφτει» η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια

Με την προστασία της πρώτης κατοικίας να παραμένει κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συνάντησή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

«Ζητούν να πωλούνται τα πάντα. Όλα τα δάνεια με εξαίρεση ένα μέρος αυτών που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία», δήλωσε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε, η απόσταση μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης παραμένει, αν και έχουν γίνει μικρά βήματα σύγκλισης που έχουν ως αποτέλεσμα να εξαιρεθούν από την πώληση σε εταιρείες διαχείρισης κάποιες κατηγορίες δανείων.

Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι το μέτωπο των δανειστών είναι αδιάσπαστο και οι αντιδράσεις από πλευράς τους είναι κοινές, προσθέτοντας ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί το Σάββατο.

Θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση δεν συμφώνησαν ούτε την Τετάρτη στη διατήρηση έως το 2018 της εξαίρεσης από την πώληση σε εταιρείες διαχείρισης των κόκκινων δανείων που είναι συνδεδεμένα με προσημείωση ή υποθήκη πρώτης κατοικίας, αλλά ούτε και για την απελευθέρωση υπό προϋποθέσεις και με κριτήρια για τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και για τα καταναλωτικά δάνεια.

Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει πέραν της επιστασίας των στεγαστικών και τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια τα 500.000 ευρώ των επαγγελματιών με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider