Η δέσμευση των λογαριασμών της Αγγελικής Φράγκου «έριξε» τις μετοχές της Navios

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η δέσμευση των λογαριασμών της Αγγελικής Φράγκου «έριξε» τις μετοχές της Navios
Η υπόθεση αφορά σε ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά.

Με πτώση 6,66% έκλεισε χθες, Δευτέρα, η μετοχή της Navios Maritime Holdings στη Wall Street, ενώ η μετοχή της Navios Maritime Partners σημείωσε απώλειες 3,13% στον απόηχο της είδησης πως οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές προχώρησαν στη δέσμευση λογαριασμών της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, της επικεφαλής του ομίλου Navios.

Η εισαγγελέας προχώρησε στην εν λόγω παραγγελία, καθώς διερευνάται η έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς, καθώς ερευνώνται θέματα που αφορούν την επάρκεια των σχετικών εγγυήσεων.

Η υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά. Τα δάνεια αυτά έχουν περάσει πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι ο στόλος του ομίλου Navios, επικεφαλής του οποίου είναι η Αγγελική Φράγκου, αριθμεί 195 ποντοπόρα πλοία, από τα οποία 55 είναι δεξαμενόπλοια, 39 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 101 πλοία ξηρού φορτίου στα οποία συμπεριλαμβάνονται 26 φορτηγά που έχουν ναυλωθεί σε τρίτους μέσω συμφωνιών μακράς διάρκειας.

Την τρέχουσα περίοδο η Navios προωθεί την εισαγωγή της εταιρείας Navios Containers στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Παρά το ότι η Navios Containers έχει ένα μεγάλο στόλο που αποτελείται από 26 πλοία, χωρητικότητας έως και 10.000 teu, η εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέσω της δημόσιας προσφοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη (με στόχο τη διάθεση στο επενδυτικό κοινό 5.263.158 κοινών μετοχών της εταιρείας), μπορεί να καθυστερήσει λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων της κ. Φράγκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider