Θέμα με Παπακώστα για την ψήφο εμπιστοσύνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέμα με Παπακώστα για την ψήφο εμπιστοσύνης
Θέμα προκύπτει με το τι θα πράξει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα για την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή.

Ένα πράγμα ήταν γνωστό εδώ και καιρό για την κυβέρνηση: στηριζόταν σε 151 «μπετόν» ψήφους, ενώ στην ψήφο εμπιστοσύνης της Παρασκευής στο «πουγκί» θα προστίθετο και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έγινε πλέον υπουργός Τουρισμού.

Κι όμως, αίφνης φαίνεται πως έχει προκύψει κάποιο θέμα με το τι θα πράξει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται προβληματισμένη από τη μετατροπή της πρότασης μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης και αυτό γιατί εκτιμά ότι έτσι παρέχεται πολιτική κάλυψη στον Παύλο Πολάκη. Άλλωστε, η κ. Παπακώστα είχε απαντήσει στον συνάδελφό της με Σαίξπηρ, λέγοντας «θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι γυμνός», ενώ είναι γνωστή και η ευαισθησία της για θέματα ΑΜΕΑ, λόγω και του γιού της, ο οποίος, σημειωτέον, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Ελληνική Ορμή.

Τις τελικές της αποφάσεις, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον της, η κ. Παπακώστα θα τις λάβει τις επόμενες μέρες από κοινού με τους συνεργάτες της. Υπό αυτό το πρίσμα και επειδή θεωρείται δύσκολο να καταψηφίσει μια κυβέρνηση της οποίας είναι υπουργός, θεωρητικά υπάρχει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να απέχει από την ψηφοφορία. Πάντως, άλλες πηγές εκτιμούν ότι, εν τέλει, η κ. Παπακώστα δεν θα ρισκάρει μια κυβερνητική κρίση λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές και ότι θα εναρμονιστεί με τη γραμμή Μαξίμου, στηρίζοντας την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider