Αντιπαράθεση στη Βουλή για Πολάκη και παροχές Τσίπρα (LIVE)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπαράθεση στη Βουλή για Πολάκη και παροχές Τσίπρα (LIVE)
Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση στη Βουλή για την πρόταση μομφής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, αλλά και για τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.

«Ζητάω την εμπιστοσύνη της Βουλής σήμερα αλλά και στις 26 του Μάη στις εκλογές από το λαό» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή.

«Δεν ήρθα σήμερα εδώ με βασικό μου στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη που του έχω ζητήσει πολλές φορές μια αντιπαράθεση. Εγώ ήρθα εδώ για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά παιχνίδια και πομφόλυγες. Είναι το ίδιο ακριβώς σχέδιο που έριξε τη χώρα στα βράχια το 2010. Το ίδιο ακριβώς σχέδιο που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και τη χρεοκοπία το 2010-2014. Που είχε ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή οικονομική αιμορραγία, την κοινωνική διάλυση, την απόγνωση εκατομμυρίων ανθρώπων, την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το σχέδιο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης είναι «το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ή θα γυρίσει ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ, σε ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε ένα διαλυμένο κοινωνικό κράτος, εν ονόματι μιας δήθεν ανάπτυξης, που δεν θα είναι παρά ο πλουτισμός των λίγων, εις βάρος των πολλών» ανέφερε.

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για ένα σχέδιο στήριξης, ελάφρυνσης και ανάκαμψης για τους πολλούς. Πετύχαμε αυτό για το οποίο ζητήσαμε την εντολή του λαού το 2015 και είμαστε περήφανοι για αυτό. Πετύχαμε να βγάλουμε την χώρα από την μνημονιακή περιπέτεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider