Στο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι μπορούν να καλύψουν τη διαφορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι μπορούν να καλύψουν τη διαφορά
Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η κυβέρνηση στις δύο εβδομάδες που απομένουν έως τις ευρωεκλογές υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε να πείσει τους αναποφάσιστους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ικανοποιημένη από τις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας εμφανίζεται η κυβέρνηση καθώς αυτή καταγράφει μείωση της ψαλίδας με την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα η έρευνα που διενήργησε η εταιρία Alco για το Open προσδιορίζει την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στο 5,9% χωρίς ωστόσο να έχει συμπεριλάβει μετρήσεις της κοινής γνώμης στο χρονικό διάστημα μετά τις ανακοινώσεις της ρύθμισης των 120 δόσεων και του πακέτου κοινωνικών μέτρων από τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η κυβέρνηση στις δύο εβδομάδες που απομένουν έως τις ευρωεκλογές υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε να πείσει τους αναποφάσιστους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη τους. Άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή είπε με σαφήνεια ότι αντιμετωπίζει τις κάλπες της 26ης Μαϊου ως μίας μορφής ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό προσδιορίζοντας την κρίσιμη αναμέτρηση ως καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις.

Προς το παρόν βεβαίως ο πρωθυπουργός κατά την αποψινή του ομιλία στην Βουλή αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του πρέπει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του Σώματος και θα υπενθυμίσει το πολιτικό της σχέδιο για την χώρα στην μεταμνημονιακή περίοδο ένα σχέδιο «υπέρ των πολλών και όχι των ελίτ» όπως θα επαναλάβει.

Η λογική του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να ακολουθήσει στον «κατήφορο» τον πρόεδρο της ΝΔ μετά τις προσωπικές επιθέσεις που έκανε στον πρωθυπουργό και να επιμείνει σε μία θετικού περιεχομένου ομιλία, όπως ακριβώς έκανε και κατά την πρωτολογία του ανοίγοντας την διαδικασία στη Βουλή.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο «κιτρινισμός»-όπως λέει- της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αγγίζει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που ασχολείται με θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητά του, όπως πχ η 13η σύνταξη ή η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και όχι με ανύπαρκτα ή διογκωμένα ζητήματα ηθικής τάξης που εγείρει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να κρύψει την αμηχανία της για το κοινωνικό πακέτο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός επιστρέφει στο πρόγραμμα των περιοδειών του κι έτσι το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Άρτα, την Πρέβεζα και τα Γιάννενα. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις και πρωθυπουργικές ομιλίες στην Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, το Ηράκλειο, σε δύο ή τρία νησιά και ασφαλώς στην Αθήνα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider