ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 20:00

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 20:00
Θέμα η παραμονή ή μη του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου, ύστερα από την πρόταση μομφής η οποία κατατέθηκε εις βάρος του.

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (12/9) στις 20:00. Η συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως θέμα της την παραμονή ή μη του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου, ύστερα από την πρόταση μομφής η οποία κατατέθηκε εις βάρος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδουν ότι ο ίδιος θα δώσει απόψε το παρών στην Κουμουνδούρου. Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, επεσήμανε: «Έχουμε πρόεδρο μέχρι να γίνει η εκλογική διαδικασία». «Διαδικασία αίολη, απ’ όπου και αν την πιάσεις», χαρακτήρισε την ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που καθαίρεσε τον Στέφανο Κασσελάκη σε δηλώσεις του ο βουλευτής Σερρών, Πέτρος Παππάς.

«Για όλους εμάς τα μέλη Πρόεδρος ήταν και παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης», ανέφερε στο Kontra η βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας, Ραλλία Χρηστίδου. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή είναι στις 24 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών και εφόσον χρειαστεί στην 1 Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος.

Επίσης, το διάστημα 1-4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου και θα επικυρώσει τη διαδικασία. Νωρίτερα στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων. Ανοικτό είναι ακόμη αν το έκτακτο Συνέδριο θα είναι και καταστατικό Συνέδριο ή εάν θα μεταφερθούν οι αλλαγές στο καταστατικό για μετά την εκλογή προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) η απόφαση ελήφθη με 18-3. Διαφώνησαν, ο Παύλος Πολάκης και οι Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι οποίοι πρότειναν η εκλογή ηγεσίας να γίνει στις 3 Νοεμβρίου και το Συνέδριο στα μέσα Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι θα κάνει ο Κασσελάκης - Το κλίμα μεταξύ υπουργών στη ΔΕΘ - Η Πατριωτική Οικονομία του Γερουλάνου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ν. Παππάς παρουσίασε τον σχεδιασμό για την ΔΕΘ στην Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - «Φόρεσαν κουκούλα» στην ΚΕ η αντίδραση του

gazzetta
gazzetta reader insider insider