Τσίπρας: Η δική μας πολιτική είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Η δική μας πολιτική είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους
«Αυτό έχουμε τώρα και αυτό δίνουμε. Αν αύριο έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες θα δώσουμε κάτι μεγαλύτερο» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβρη του 2019» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα». Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση». Εξήγησε ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η απόψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα.

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε στη συνέχεια αν η αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με την «κουτσερεμένη» όπως αναφέρει 13η σύνταξη των 800 εκατ. ευρώ ή αν το πρόβλημα τους είναι πως οι ίδιοι δε θα μπορούσαν να φέρουν τέτοιου είδους μέτρα ελάφρυνσης.

«Ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019, 1,2 δισεκ. ευρώ, τα 400 εκατ. πάνε σε ελαφρύνσεις φόρων, στον ΦΠΑ σε εστίαση, στο να πέσουν τα τρόφιμα, και το μεγαλύτερο κομμάτι πηγαίνει στους συνταξιούχους, που ήταν και τα πρώτα θύματα της κρίσης. Αυτό έχουμε αυτό δίνουμε του 2010. Είναι μια 13η σύνταξη. Μια ολόκληρη σύνταξη επιπλέον για συντάξεις έως 500 ευρώ, και από κει και περά διαβάθμιση. Οι περισσότεροι θα πάρουν ολόκληρες συντάξεις, κάποιοι 70%, κάποιοι 30%» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας παράλληλα πως «Η δική μας πολιτική είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Θεωρούμε ότι ανήκουν σε αυτούς. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι ότι οι συνταξιούχοι είναι στον Καιάδα».

Στη συνέχεια τόνισε για τα μέτρα ελάφρυνσης πως «Αυτό έχουμε τώρα και αυτό δίνουμε. Αν αύριο έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες θα δώσουμε κάτι μεγαλύτερο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider