Μητσοτάκης: Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε
Μήνυμα νίκης από τη Θεσσαλονίκη έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε. Η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ανέβηκε στο βήμα, τονίζοντας ακόμα ότι η ΝΔ την Κυριακή θα γράψει τη δική της, ξεχωριστή ιστορία. Είπε ότι από τη Θεσσαλονίκη κλείνει μια μακρά πορεία που κράτησε πάνω από τρία χρόνια, προσθέτοντας ότι στα μάτια των ανθρώπων που συνάντησε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας είδε την απογοήτευσή τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. «Άκουσα τη φωνή των Ελλήνων, την προσμονή των Ελλήνων ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτή τη χώρα», είπε, προσθέτοντας ακόμα ότι οι πολίτες θα στείλουν τη δική τους, ηχηρή απάντηση σε αυτούς που «τους ταπείνωσαν με τις Πρέσπες και τώρα τους ζητάνε και τα ρέστα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη σημασία, αλλά και στην ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας, τονίζοντας το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, την ιστορική ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974, αλλά και τις πολλές παρουσίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η ιστορία της Μακεδονίας είναι το παράδειγμα ότι το ελληνικό έθνος μεγαλουργεί μόνο ενωμένο και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. «Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, γι’ αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοψίζοντας το μήνυμα της κυριακάτικης κάλπης.

Μητσοτάκης-ευρωεκλογές 2019 θεσσαλονικη

Προσεφώνησε τους Μακεδόνες «αδέρφια», επικαλούμενος τον Κρητικό παππού του που πολέμησε στον Μακεδονικό Αγώνα, ενώ είπε ότι, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, «Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες». «Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους, γιατί έβαλα πάνω από όλα το καλό της χώρας μας», είπε, εξηγώντας ότι αντιστάθηκε σε πιέσεις ξένων ηγετών. «Το καθήκον μου είναι τώρα να προστατεύσω τη χώρα και τη Βόρεια Ελλάδα από τις αρνητικές συνέπειες μιας πολύ κακής συμφωνίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόμενος για μια μεγάλη καμπάνια προβολής της «Μακεδονίας μας» σε όλο τον κόσμο. Επανέλαβε, ακόμα, ότι με αυτόν πρωθυπουργό, η Ελλάδα δεν απεμπολεί το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη στην Ε.Ε της Βόρειας Μακεδονίας., ενώ προσέθεσε δεν θα επιτρέψει και την ένταξη της Αλβανίας, εφόσον δεν γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. «Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι όποιος θέλει τη φωνή πραγματικά δυνατή εκεί που πρέπει, πρέπει «να δώσει δυνατή ψήφο στη ΝΔ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμα στους μείζονες στόχους της μείωσης φόρων, της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας, αλλά και της διασφάλισης της κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ ακόμα τόνισε ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε». «Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες, ή με την πολιτική αλλαγή ή με την καθήλωση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο εναντίον της χαλαρής ψήφου όσο και εναντίον των ίσων αποστάσεων. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μη μείωση του αφορολόγητου, ενώ είπε ότι η κυβέρνηση είναι ικανή να καταβάλλει ακόμα και τις συντάξεις του Ιουνίου και του Ιουλίου πρόωρα, ως την Κυριακή. Ακόμα, τόνισε ότι θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή ως 10.000 ευρώ στο 9%, ενώ δεσμεύτηκε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού και ότι θα αυξάνεται το αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ θα χορηγείται και επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Τέλος, μίλησε για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, αλλά και για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει έτοιμο, κοστολογημένο πρόγραμμα. «Τα δικά μας έργα δεν είναι ζωγραφιστοί μουσαμάδες, ούτε ένα ακίνητο βαγόνι«, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για τα εγκαίνια του...μετρό της Θεσσαλονίκης.

Έστειλε μήνυμα εναντίον της αποχής, ζητώντας από τους νέους να ψηφίσουν για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, ενώ επανέλαβε ότι θέλει στο πλευρό του και παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ που απομακρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. «Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επανέλαβε, τέλος, το μήνυμα προς ψηφοφόρους άλλων μετώπων, ζητώντας κοινό μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό. «Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει μια καθαρή λύση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider