Συνεδριάζουν οι τομεάρχες της ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη - Ποιος ο ρόλος του Μεϊμαράκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζουν οι τομεάρχες της ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη - Ποιος ο ρόλος του Μεϊμαράκη
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Βαγγελη Μεϊμαράκη.

Σε πανηγυρικό κλίμα συνεδριάζει το συντονιστικό των τομεαρχών της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του κόμματος να μπαίνει στην αίθουσα του ισογείου του κόμματος εν μέσω χειροκροτημάτων από τα κορυφαία κομματικά στελέχη.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Βαγγελη Μεϊμαράκη, ενώ στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι τομεάρχες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, ο επικεφαλής της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όπως οι κ.κ. Θεοδωρικάκος, Ζούλας, Πέτσας, Μελιτσιώτης κ.ο.κ.

Ευρύτερα, πάντως, ιδιαίτερα ενισχυμένη είναι η θέση της ΝΔ στο ΕΛΚ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς, σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά έχασε πάνω από 40 έδρες, η ΝΔ αυξάνει τον αριθμό των ευρωβουλευτών της από 5 σε 7 με προοπτική να γίνουν και 8, ενώ παράλληλα είναι και ένα από τα ελάχιστα κόμματα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς που είδε άνοδο στα ποσοστά του.

Και ενώ οι διαπραγματεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και τα άλλα ευρωπαϊκά αξιώματα, εκκρεμούν, ένα ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, ενώ επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να αναλάβει επικεφαλής της γαλάζιας ευρωομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος. Σημειωτέον, στη σταυροδοσία μέχρι στιγμής προηγείται μακράν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Κατά πληροφορίες, πάντως, το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη συζητείται ήδη για σοβαρά ευρωπαϊκά αξιώματα, όπως για παράδειγμα, για την αντιπροεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ή ακόμα και για την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, θέση που αυτή τη στιγμή έχει ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όμως, δεν θα καταφέρει να τη διατηρήσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να καταλήξουν και οι δύο θέσεις σε γαλάζια στελέχη, με δεδομένη την επίδοση του κόμματος. Ούτως ή άλλως, βεβαίως, ο κ. Μεϊμαράκης, ως επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για το ευρωψηφοδέλτιο, συμμετέχει στις διαβουλεύσεις με το ΕΛΚ για την επόμενη μέρα, συνεπώς είναι ήδη μέρος των διεργασιών που εξελίσσονται σε κορυφαίο επίπεδο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider