Η προοπτική αυτοδυναμίας φέρνει συνωστισμό και καραμπόλες στα γαλάζια ψηφοδέλτια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η προοπτική αυτοδυναμίας φέρνει συνωστισμό και καραμπόλες στα γαλάζια ψηφοδέλτια
Η προοπτική ευρείας νίκης της ΝΔ δημιουργεί ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ που κλειδώνουν αυτές τις μέρες στα γραφεία της οδού Πειραιώς.

Με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ να είναι σε φάση τελικής επεξεργασίας, αλλά όχι έτοιμα προς ανακοίνωση, αυτό στο οποίο συντείνουν αρμόδιες πηγές είναι ότι η προοπτική αυτοδυναμίας του κόμματος έχει μεγιστοποιήσει το ενδιαφέρον για μια υποψηφιότητα στις κομματικές λίστες. Στο μεταξύ, βεβαίως, υπάρχει και ο περιορισμός του 40% της γυναικείας ποσόστωσης που δυσχεραίνει τους σχεδιασμούς του κόμματος, μιας και αυτή η κυβερνητική ρύθμιση προκάλεσε ανατροπές.

Στο μεταξύ, όπως έχει γράψει το Reader.gr, κάποια πρόσωπα που δοκιμάστηκαν με σταυρό στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρεθούν στις γαλάζιες λίστες, αλλά, όπως προκύπτει, εν τέλει δεν θα είναι και τόσα πολλά. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Αμυράς φέρεται να έχει κλειδώσει για τα Ιωάννινα, ενώ ο Δημήτρης Καιρίδης έχει δεχτεί πρόταση για τον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών. Η προοπτική ένταξης του κ. Καιρίδη, όμως, σημαίνει ότι θα προκύψει καραμπόλα, μιας και θα πρέπει να κοπεί ένα ακόμα όνομα, πέραν αυτού του Γιάννη Παπαθανασίου, του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος, προ ημερών, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο λόγω επίσπευσης των εξελίξεων. Ευρύτερα, δε, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία να αναγκαστούν να την αναστείλουν, λόγω των ανακατατάξεων που προκύπτουν.

Κάπως έτσι, στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών σταυρό διεκδικούν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Ζωή Ράπτη από εν ενεργεία βουλευτές, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός, ο Πέτρος Τατσόπουλος, οι πρώην γραμματείς του κόμματος, Βασίλης Ξυπολητάς, Νίκος Κωστόπουλος και Μανώλης Γραφάκος, η δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου, ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας και η Μαριάνθη Καφεντζή.

Στο Νότιο Τομέα, από βουλευτές υποψηφιότητα θέτουν ο Νίκος Δένδιας, η Σοφία Βούτελψη, η Άννα Καραμανλή και ο Χάρης Θεοχάρης, ο τέως αναπληρωτής εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο δημοσιογράφος Μπαμπης Παπαδημητρίου, οι πρώην γραμματείς του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης, Βασίλης Σπανάκης και Γιάννης Καλλιάνος, η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, οι πρώην δήμαρχοι Διονύσης Χατζηδάκης και Μιχάλης Σταυριανουδάκης, το στέλεχος επιχειρήσεων Βασίλης Ανδρικόπουλος, η Ντόρα Πάλλη, η Ρένα Βασιλάκη, ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου, ο Τέλης Αϊβαλιώτης που προέρχεται από τη Δράση και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Στον Δυτικό Τομέα, πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι νυν βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι πρώην δήμαρχοι Δημήτρης Καλογερόπουλος και Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Αντώνης Πανούτσος, ο Γιάννης Λοβέρδος, η έμπορος Ράνια Σαγιάκου και αναζητούνται και άλλες γυναίκες, όπως η Εύη Τοτώνη και η Δήμητρα Κορμπά, ενώ έχουν ακουστεί τα ονόματα του Μπάμπη Καραθάνου και του φοροτεχνικού Μπάμπη Καούκη.

Στην Α’ Αθηνών, οι νυν βουλευτές που θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ υποψήφιες θα είναι η πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, η δικηγόρος Σοφία Νικολάου και η ιστορικός-μουσειολόγος Αλεξάνδρα Χαριτάτου. Ακόμα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, ο πρώην ειδικός γραμματέας στην κυβέρνηση Σαμαρά, Δημήτρης Ιατρίδης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, και ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Στον Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου διεκδικούν σταυρό προτίμησης εκ νέου, ενώ δεν θα είναι εν τέλει υποψήφιος ο επιχειρηματίας Βασίλης Κουρής. Αντίθετα, θα είναι η δημοσιογράφος Χαρά Ξάνθη, η Βάσω Κόλλια, ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας και μάλλον και ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουκαλαδάκης.

Στον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, σταυρό διεκδικούν σίγουρα ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας και ο πρώην γραμματέας στη ΝΔ, Γιώργος Κώτσηρας, ενώ για τα υπόλοιπα ονόματα οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς το ψηφοδέλτιο έχει μόλις έξι θέσεις.

Στον Πειραιά, τώρα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιαννης Μελάς, ο επιχειρηματίας της εστίασης Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο προερχόμενος από τη Δράση Τάσος Αβραντίνης, ο Σπύρος Σπυρίδωνας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών. Στη Β΄ Πειραιώς, τέλος, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Τραγάκης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Λιβανός, η προερχόμενη από τον Ολυμπιακό Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Σταυρούλα Βουτυράκου και ο δικηγόρος Ανδρέας Παλευραντζής.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider