Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση για το μνημόνιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση για το μνημόνιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου
«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει για να γνωρίζει ο λαός ποιο είναι το σχέδιό του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση κατά την οποία ανακοινώθηκε η εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους.

Ο πρωθυπουργός είπε πως άκουσε τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαδημητρίου να υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει τα 37 δισ. ρευστότητας που εμείς έχουμε για τα δημόσια ταμεία και μας δίνουν το δικαίωμα να δανειζόμαστε με χαμηλα επιτόκια και θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τα απαιτούμενα πλεονάσματα και θα τα δώσει στις τράπεζες σε μορφή πιστοληπτικής στήριξης. Αυτό σημαίνει πως θα υπογράψει μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει για να γνωρίζει ο λαός ποιο είναι το σχέδιό του», συμπλήρωσε.

Να υπενθυμίσουμε πως σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νότιο τομέα της Β' Αθηνών, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ανέφερε πως η ΝΔ σχεδιάζει να δώσει μέρος από το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. στις τράπεζες για «να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων». «Ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δισ. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα» για να προσθέσει «μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, στη συνέχεια «θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί».

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η πιστοληπτική γραμμή συνεπάγεται και νέο πρόγραμμα (μνημόνιο), ο υποψήφιος της ΝΔ στο νότιο τομέα της Β' Αθηνών, το αρνήθηκε. «Όχι, είναι αυτό που παίρνεις όταν είσαι σε μεταμνημονιακή κατάσταση. Διαλέχτηκε κάτι για την Ελλάδα, που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Το έφτιαξε ο κ. Τσίπρας, επειδή δεν καταλαβαίνει οικονομικά, επειδή δεν νιώθει πως λειτουργεί το σύστημα. Στα οικονομικά ακολουθούσε τη συνταγή του Μνημονίου», κατέληξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider