Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη με υπουργούς ως τις προγραμματικές δηλώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη με υπουργούς ως τις προγραμματικές δηλώσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστηματοποιεί τις πρώτες επαφές του με τους υπουργούς του πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Δύο υπάλληλοι της Βουλής, χθες, κουβαλούσαν στα χέρια τους αρκετούς σκληρούς, σπιράλ φακέλους, στους οποίους περιέχονταν οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού για κάθε υπουργείο. Τους φακέλους αυτούς βρήκαν στις θέσεις τους οι υπουργοί, όταν μπήκαν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Πέρα από τις στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη λογική των απευθείας επαφών με τις ηγεσίες των υπουργείων, έχοντας ξεκινήσει τα ραντεβού από την πρώτη μέρα. Σημερα, στις 11:30, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα συναντήσει την υπουργό Νίκη Κεραμέως και τους υφυπουργούς Σοφία Ζαχαράκη και τον Βασίλη Διγαλάκη, με τους οποίους θα συζητήσει για τις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα ξαναβγεί από το Μαξίμου, για να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήτοι τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τους υφυπουργούς Γιώργο Γεωργαντά και Γρηγόρη Ζαρειφόπουλο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στο Παιδείας θα είναι η προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, μιας και βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσο του Ιουλίου και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, ο σχεδιασμός που έχει γίνει από την απελθούσα ηγεσία του υπουργείου είναι τουλάχιστον ανεπαρκής. Βεβαίως, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν και άλλα ζητήματα, όπως αυτά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μιας και στόχευση του κ. Μητσοτάκη είναι το Παιδείας να «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν θα μείνει μόνο στα ραντεβού που ήδη έχει κάνει. Αντίθετα, μιας και ξεκίνησε…προτίθεται να συνεχίσει, έχοντας προπαρασκευαστικές επαφές με το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων που διόρισε, ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουλίου. Με αυτό το δεδομένο, είτε ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί στο Μαξίμου υπουργούς είτε θα συνεχίσει αυτός τις επισκέψεις σε διάφορα υπουργεία τις επόμενες μέρες, με δεδομένο ότι, μέχρι τις Προγραμματικές, είναι σε εξέλιξη η μεταβατική περίοδος της νέας κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συζήτησε με τον πρωθυπουργό για το μέλλον της ΔΕΗ. Ήδη, χθες παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Διονύσης Παναγιωτάκης, που θεωρείται από την κυβέρνηση απολύτως επιτυχημένος. Κατά τις πληροφορίες, υπάρχει πρόσωπο που προκρίνεται για την «ηλεκτρική» αυτή θέση, αλλά ακόμα δεν έχει κλειδώσει.

Ακόμα, χθες την πόρτα του Μαξίμου πέρασε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία θα έχει έτοιμη τη νέα στρατηγική αστυνόμευσης της χώρας σε μερικές εβδομάδες, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η οριστικοποίηση του τρόπου συνεισφοράς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ως προς την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του στόλου οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. Τέλος, στο Μαξίμου βρέθηκε χθες και ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φαίνεται πως έχει πάρει «πάνω του» την υπόθεση του Ελληνικού, με στόχευση να μπουν μπουλντόζες ως το τέλος του έτους, ενώ αμέσως μετά τη διακοπή του Δεκαπενταύγουστου θα καταθέσει στη Βουλή και τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider