Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο
«Τον επόμενο χρόνο προφανώς θα γίνουν προσλήψεις», δεσμεύθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «έχω δεσμευτεί ότι θα τηρηθεί πλήρως η νομιμότητα» και επισήμανε, «οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι άνθρωποι με το δημόσιο θα τηρηθούν». Δεν είναι απόλυση η μη ανανέωση των συμβάσεων, εξήγησε.

Επίσης δήλωσε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης, «είναι η καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημόσιου τομέα και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα πάνε σε έναν σχεδιασμό για ολόκληρη την τετραετία».

Ακόμα είπε ότι αν πετύχει ο αναπτυξιακός νόμος, τότε θα είναι άλλες οι δημοσιονομικές δυνατότητες και θα μιλάμε με διαφορετικά κριτήρια.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, δηλώνοντας πως «θα κάνουμε προγραμματισμό και για τις έκτακτες προσλήψεις, οι οποίοι για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι και τόσο έκτακτοι, κάθε χρόνο προσλαμβάνονται άνθρωποι που εργάζονται ως πυροσβέστες. Πρώτον οφείλουμε αυτούς να τους παίρνουμε εγκαίρως».

Τέλος για τους περίπου 650.000 δημοσίους υπαλλήλους τόνισε, «δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων», «στον επόμενο χρόνο προφανώς θα γίνουν προσλήψεις», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τέλος μίλησε και για τις προσλήψεις σε ειδική αγωγή και σε υγειονομικό προσωπικό. «Ήδη υλοποιείται η διαδικασία πρόσληψης στην ειδική αγωγή και σε υγειονομικό προσωπικό με 2.500 γιατρούς».

Αναφορικά με την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών είπε πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης το έχει οργανώσει ώστε να τελειώσει αυτή η διαδικασία ως το τέλος του χρόνου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider