Δεν «αιφνιδιάζεται» από την προσυνεδριακή κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν «αιφνιδιάζεται» από την προσυνεδριακή κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας
Όπως σημειώνουν πηγές «δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωκομματικές διαφωνίες».

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται ενοχλημένος από την εσωστρέφεια και από τις κόντρες που προκύπτουν μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της διεύρυνσης, όμως σε καμία περίπτωση έχει «αιφνιδιαστεί» από αυτή.

Όπως σημειώνουν πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον «δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωκομματικές διαφωνίες» σημειώνοντας μάλιστα πως στο παρελθόν έχει βρεθεί μπροστά σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, που οδήγησαν μάλιστα και σε διάσπαση.

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου «είναι δεδομένο πως πριν από το Συνέδριο θα ακουστούν πολλά και σε μορφή παραπόνων από παλιά ή καινούργια στελέχη», όμως σημειώνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θεωρεί πως το πράγμα… ξεφεύγει. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Ακόμα και η επιστολή μελών της οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία ασκεί κριτική και στον ίδιο τον ηγέτη του κόμματος μιλώντας μάλιστα για «πραξικοματικό τρόπο» με τον οποίο δημιουργήθηκαν η ΚΕΑ και το πολιτικό συμβούλιο, δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε τον τρόπο που σκέφτεται, ούτε τις αποφάσεις που ήδη έχει πάρει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την πορεία προς την διεύρυνση και το Συνέδριο.

Όπως όλα δείχνουν πάντως το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι «δύσκολο» και για τον Αλέξη Τσίπρα και για τα υπόλοιπα στελέχη, αφού θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή στην οποία μετέχουν πολλά μέλη που αντιμετωπίζουν με προβληματισμό τη διεύρυνση του κόμματος. Ένα από τα θέματα μάλιστα της συνεδρίασης θα είναι η «αυτοκριτική», οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ευθείες επιθέσεις μεταξύ στελεχών διαφορετικών «τάσεων». Παρόλαυτα το κείμενο το οποίο συγγράφουν οι Δραγασάκης, Μπαλτάς και Δρίτσας και πάνω στο οποίο θα γίνει η συζήτηση, δεν αναφέρει συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά μιλάει για «συμπεριφορές» και «αποφάσεις» που θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί.

«Η ΝΔ εγκλωβίζεται στις σχέσεις με τη διαπλοκή»

Στον ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα συνεχίζουν να ανεβάζουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους και σημειώνουν με αφορμή το θέμα του ποδοσφαίρου πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκλωβίζεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων που τον στήριξαν και τον στηρίζουν».

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα είπε χθες στη Βουλή ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνησή σας αποδείχτηκε ανίκανη και ανήμπορη μπροστά σε μια εσωτερική κρίση που η ίδια δημιούργησε. Αλλά το τονίζω. Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κυρίως δείγμα ανικανότητας και ανεπάρκειας. Αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα. Ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με τη διαπλοκή. Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτια και προς πολλές κατευθύνσεις.

Γι’ αυτό τώρα δεν μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε να το ισορροπήσετε. Και ξέρετε κάτι; Ο λαός μας λέει, «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες». Και εσείς ανακατευτήκατε πολύ με τα πίτουρα κύριε Μητσοτάκη. Και συνεχίζετε να ανακατεύεστε. Και με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζετε τους ολιγάρχες σε συνδιαμορφωτές της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, των πρακτικών, της ιδεολογίας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχετε προξενήσει στη χώρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ηθικού και πολιτικού εκφυλισμού του δικού σας και της παράταξης σας.

Ότι οδηγεί όλη την κοινωνία στον εκφυλισμό».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider