Έντονες «ζυμώσεις» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονες «ζυμώσεις» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Η πολιτική γραμματεία αναμένεται αύριο να εγκρίνει το κείμενο απολογισμού το οποίο και θα συζητηθεί στην κεντρική επιτροπή.

Εβδομάδα με έντονο ενδιαφέρον στα εσωτερικά του, διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής να απέχει μόλις λίγες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις που πιθανότατα θα προκύψουν, αφού είναι γνωστό πως η επιρροή της «αριστερής πτέρυγας» μέσα στην ΚΕ είναι αρκετά ισχυρή.

Οι «προεδρικοί» από την άλλη πλευρά ετοιμάζουν τη δική τους «επίθεση» έχοντας σημειώσει διάφορες συμπεριφορές που όπως υποστηρίζουν παρατηρήθηκαν σε κάποιες τοπικές οργανώσεις με τα παλιά μέλη να βάζουν… τρικλοποδιές στην προσπάθεια της διεύρυνσης. Συμπεριφορές τις οποίες «χρεώνουν» σε όσους εμφανίζονται σκεπτικοί απέναντι στην διεύρυνση, υποστηρίζοντας πως προέρχονται από εκεί.

Η πολιτική γραμματεία αναμένεται αύριο να εγκρίνει το κείμενο απολογισμού το οποίο και θα συζητηθεί στην κεντρική επιτροπή, ενώ παράλληλα θα τεθεί και το ζήτημα των ερωτήσεων του εσωτερικού δημοψηφίσματος κι αν θα περιλαμβάνεται σε αυτές ερώτηση για την αλλαγή του ονόματος.

Αυτό το θέμα όμως θα συζητηθεί και στο πολιτικό συμβούλιο, το οποίο θα ακολουθήσει την Πέμπτη και στο οποίο δεν αποκλείεται να εκφραστούν πιο έντονα οι πρώτες διαφωνίες. Άλλωστε εκεί, πέρα από τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν και τα προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στελέχη που ζητούν μετ'επιτασεως την προσθήκη στο όνομα.

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή στη νέα λειτουργία του iSyriza

Η διεύρυνση του κόμματος δεν γίνεται όμως μόνο με τις εγγραφές στις οργανώσεις, αλλά κυρίως από την πλατφόρμα iSyriza, η οποία πέρασε πλέον στη «νέα εποχή», αυτή όπου τα μέλη μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις. Η λειτουργία iAsk&Watch προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ η ανακοίνωση πως το πρώτο iAsk&Watch θα κλείσει με την ανάρτηση των απαντήσεων σε μορφή video από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα φάνηκε να ενθουσιάζει τα μέλη που έσπευσαν να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους.

Κατατέθηκαν μάλιστα 170 ερωτήσεις μέσα στα πρώτα 90 λεπτά, δείγμα πως η λειτουργία αυτή αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό από τα μέλη του κόμματος. Όσον αφορά το πώς ακριβώς θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία, τα μέλη σε τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες θα καταλήξουν στις ερωτήσεις στις οποίες θέλουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει κι εκείνος φυσικά θα κληθεί να ικανοποιήσει το αίτημα τους.

Η ουσία φυσικά είναι πως αυτό που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την άμεση επαφή των μελών με το κόμμα γίνεται πραγματικότητα. Όπως φαίνεται επίσης πως ο κόσμος που έσπευσε να εγγραφεί στο iSyriza «αγκαλιάζει» αυτό που στον ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν «νέα σχέση με την πολιτική».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider