Μαξίμου για άρνηση Ερντογάν να μιλήσει με Αθήνα: Όποιος έχει δίκιο, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαξίμου για άρνηση Ερντογάν να μιλήσει με Αθήνα: Όποιος έχει δίκιο, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει
Σκληρή η απάντηση της Αθήνας, μετά τις αποκαλύψεις του Μπορίσοφ.

Σκληρή απάντηση δίνει η ελληνική πλευρά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι έχει προσπαθήσει να κάνει τριμερή με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος αρνείται.

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια.

Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης», αναφέρει η ελληνική πλευρά.

Οι αποκαλύψεις Μπορίσοφ

Την αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δέχθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο κ. Μπορίσοφ αποκάλυψε ότι προσπάθησε να διοργανώσει μία τριμερή συνάντηση στη Σόφια και έτσι ώστε να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βουλγαρία, μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Κροάτη πρωθυπουργό, Αντρέι Πλένκοβιτς, προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά από δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας, «η απροθυμία του κ. Ερντογάν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό μείωσε την επιθυμία μου για μία τέτοια συνάντηση, ωστόσο η πρότασή μου ισχύει ακόμη».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αργά ή γρήγορα, μια τέτοια συνάντηση πρέπει να πραγματοποιηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τους εταίρους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Bulgarian News Agency.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider