Σύμβουλος ασφαλείας Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά: Έχουμε έτοιμες απαντήσεις για όλα τα σενάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύμβουλος ασφαλείας Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά: Έχουμε έτοιμες απαντήσεις για όλα τα σενάρια
«Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο, όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στη βάση ενός παράνομου μνημονίου», δηλώνει ο Αντιναύαρχος, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια, δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Θα φροντίσουμε ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκία κυριαρχικό μας δικαίωμα στη βάση του τουρκολιβυκού μνημονίου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το αν υπάρξει από τη μεριά μας κάποια αντίδραση, ο ίδιος σημειώνει πως ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση, αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη, άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις.

«Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο, όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στη βάση ενός παράνομου μνημονίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος του συμβούλου ασφαλείας

Εξηγώντας τον ρόλο του, αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο, αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπίδα και άλλα λιγότερη, υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider