Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα
Στο θέμα του διαλόγου με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο, επανήλθε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Διάλογο με την Ελλάδα ζήτησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αυτή τη φορά μιλώντας σε φόρουμ για τον τουρισμό, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Τουρκία μπορεί να ενήργησε μονόπλευρα αλλά δεν θέλει να συνεχίσει να το κάνει και ζητά διάλογο ακόμα και με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία». Εξηγώντας τη στάση της χώρας του, σημείωσε: «ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας. Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

«Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Η συνεργασία είναι καλύτερη σε σχέση με τον αποκλεισμό ή την αδιαφορία επί των δικαιωμάτων των άλλων. Μπορεί να είναι μία κουλτούρα διαμοιρασμού. Φυσικά, ελπίζουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια κατανόηση. Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις γι' αυτά τα ζητήματα, την προσεχή περίοδο».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε εκφράσει την ίδια ακριβώς πρόθεση για διάλογο με την Ελλάδα και κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider