«Συναγερμός» στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Συναγερμός» στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας
Συναγερμός στην κυβέρνηση με εστίες προβληματισμού τα σύνορα, τα Μέσα Μεταφοράς και τα ανεξέλεγκτα πάρτι. Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. 

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση για την κατάσταση σε συγκεκριμένες χώρες, οι οποίες αποτελούν βασικές τουριστικές αγορές για τη χώρα μας, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μεταφοράς και στα διάφορα πάρτι ανά την επικράτεια, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν γεγονότα υπερμετάδοσης, σε περίπτωση που υπάρξει ένα κρούσμα.

Εξ ου και την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του Βασίλη Κικίλια, του Παναγιώτη Αρκουμανέα και του καθηγητή Κίμωνα Δρακόπουλου, ο οποίος καθημερινά επεξεργάζεται τα στοιχεία όσων φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Εντός της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής απευθυνόμενος προς τον κ. Τσιόδρα και τους λοιμωξιολόγους ευρύτερα. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Το καμπανάκι είχε διττή χροιά: ο πρωθυπουργός αναφερόταν και στις όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν στα σύνορα, αλλά και σε όσες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, πέρα από τα μέτρα που ελήφθησαν για τη χρήση μάσκας σε πλείστους όσους εσωτερικούς χώρους. Πρακτικά, όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, αλλά θα πρέπει να εισηγηθούν σχετικά οι λοιμωξιολόγοι.

Για ποιες χώρες εγείρεται προβληματισμός

Για την κυβέρνηση, βασικές εστίες προβληματισμού είναι ιδίως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, όπου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει ξεφύγει, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι επισκέπτες από αυτές τις χώρες υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορονοϊού έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Όμως, στα εισαγόμενα κρούσματα εξακολουθούν να αποτυπώνονται επισκέπτες, ιδίως από τη Ρουμανία.

Προβληματισμός για τα πάρτι

Από εκεί και πέρα, αρκετοί συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη ανέδειξαν και την εικόνα στα ΜΜΜ, αλλά κυρίως στα μπιτς μπαρ, όπου γίνονται διάφορα πάρτι σε καθημερινή βάση, με προφανείς εικόνες συνωστισμού. Δεν αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα εν λόγω πάρτι, αλλά είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει το «ελεύθερο» στους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν κατά το δοκούν. Για το ζήτημα υπάρχει έντονος προβληματισμός και είναι σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, ότι για την κυβέρνηση μια απόφαση απαγόρευσης των πάρτι δεν θα έχει ιδιαίτερο πολιτικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή προκρίνεται η συστηματοποίηση των ελέγχων, προκειμένου τόσο στα ΜΜΜ όσο και εκεί που γίνονται πάρτι να τηρούνται όσο πιο πιστά γίνεται τα μέτρα.

Η ανησυχία της κυβέρνησης, δε, τεκμηριώνεται και από το γεγονός ότι η τηλεδιάσκεψη με τους κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κικίλια κλπ επιστρέφει τρεις φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, ακόμα και στις σύντομες διακοπές που θα πάνε από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και μετά ο πρωθυπουργός και άλλα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης, δε, δεν αποκλείεται να στείλει και νέο μήνυμα από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο λαμβάνει χώρα με πλούσια ατζέντα και πάλι, πριν τη σύντομη διακοπή του νομοθετικού έργου έως τις 24 Αυγούστου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider