Ουγγαρία: Ο Ορμπάν υπερασπίζεται τον νόμο που στοχοποιεί την ομοφυλοφιλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουγγαρία: Ο Ορμπάν υπερασπίζεται τον νόμο που στοχοποιεί την ομοφυλοφιλία
Ο Ορμπάν ανέφερε πως ο νέος νόμος στα σχολεία της Ουγγαρίας δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ αλλά για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Εν μέσω ιδιαίτερα έντονων αντιδράσεων για το νέο νόμο της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, από σειρά αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βίκτορ Ορμπάν τονίζει πως ο νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως υπέρμαχο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε πως «είμαι υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Είμαι μαχητής ελευθερίας κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος. Σε αυτό, η ομοφυλοφιλία τιμωρούνται και εγώ πολέμησα για τα δικαιώματα τους».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Ορμπάν ανέφερε πως ο νέος νόμος στα σχολεία της Ουγγαρίας δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ αλλά για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Αυτό ορίζει ο νόμος».

Ακόμα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει το σχετικό νόμο, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider