Η Γερμανία προς διατήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία προς διατήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό
Η απόφαση θα ληφθεί σε σύσκεψη που θα έχει τη Δευτέρα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς των 13 κρατιδίων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται να διατηρήσει ως έχουν τους περιορισμούς που έχε θέσει για την ανάσχεση του κορονοϊού στη χώρα, σε σύσκεψη που θα έχει τη Δευτέρα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς των 13 κρατιδίων.

«Νέοι περιορισμοί δεν διαφαίνονται στον ορίζονται και αυτό είναι ένα καλό νέο» είπε πως ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βέιλ, μιλώντας την Κυριακή στο RND. Την άποψη πως δεν τίθεται στο τραπέζι η λήψη νέων μέτρων εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέντρικ Βουέστ, μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel, προσθέτοντας πως η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα δεν επιτρέπει ούτε τη χαλάρωση των τωρινών περιορισμών.

Η Γερμανία ανακοίνωσε 85.440 νέα κρούσματα την Κυριακή, αλλά ο μέσος εβδομαδιαίος όρος κρουσμάτων στη χώρα για τις τελευταίες 7 μέρες διαμορφώνεται σε 806,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων, ο υψηλότερος από την αρχή της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, δήλωσε πως το «ταβάνι» των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία θα καταγραφεί στα μέσα Φεβρουαρίου και ότι μέχρι τότε τα καθημερινά κρούσματα θα ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες.

Όπως σημειώνει το Bloomgerg, μέχρι χθες, Σάββατο, το 73,3% των Γερμανών πολιτών είχαν λάβει 2 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, με τους μισούς από αυτούς να έχουν κάνει και ενισχυτική δόση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πάνω από 85.000 κρούσματα και 54 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider