ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τη νέα πυραυλική επίθεση εναντίον των ΗΑΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τη νέα πυραυλική επίθεση εναντίον των ΗΑΕ
Να θυμίσουμε πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναχαίτισαν έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση, εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν άμεσες και απαράδεκτες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων, διακυβεύοντας την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και υπονομεύουν τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναχαίτισαν έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, την ώρα που στη χώρα πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ.

Και οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση, την τρίτη που εξαπολύουν οι Χούθι εναντίον των Εμιράτων μέσα σε δύο εβδομάδες. Στις 17 Ιανουαρίου οι σιίτες αντάρτες εκτόξευσαν πυραύλους και drones εναντίον του Αμπού Ντάμπι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΑΕ: Aναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης

gazzetta
gazzetta reader insider insider