Οικονόμου: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια επενδύσεων με διαφορά από τη 2η χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια επενδύσεων με διαφορά από τη 2η χώρα
Ο ρυθμός της πραγματικής αύξησης επενδύσεων πλησιάζει το 20%.

Από το τέταρτο 3μηνο του 2019 έως το τρίτο 3μηνο του 2021 ο ρυθμός πραγματικής αύξησης επενδύσεων πλησιάζει το 20%, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει ότι «η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια των επενδύσεων» και τονίζει πως υπάρχει σχέδιο για να «επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό βηματισμό μας».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Γεωργιάδης: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις η Ελλάδα

Την ικανοποίηση του για την πορεία των επενδύσεων στην Ελλάδα, με αφορμή στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή 4/2.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνει σε σχετική δήλωση του πως από το 4ο τρίμηνο του 2019 έως το 4ο τρίμηνο του 2021 ο ρυθμός πραγματικής αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου) προσεγγίζει το 20% στην Ελλάδα, «επίδοση που καθιστά τη χώρα μας παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη χώρα, ενώ μάλιστα στην ευρωζώνη σημειώνεται πτώση της τάξης του 10%», σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider