Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Ζελένσκι - Επιπλέον 500 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Ζελένσκι - Επιπλέον 500 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ θα στείλουν 100 drones Switchblade για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού στις μάχες με τους Ρώσους.

Νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε την Τετάρτη ο Αμερικανός ομόλογος του, Τζο Μπάιντεν, κατά την οποία συζητήθηκε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η συνεργασία Κιέβου με Ουάσιγκτον για τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε στον Ζελένσκι πως οι ΗΠΑ θα διαθέσουν επιπλέον 500 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία σε απευθείας χρηματοδότηση.

Στο στρατιωτικό σκέλος, έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ θα στείλουν 100 drones Switchblade για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού στις μάχες με τους Ρώσους.

«Οι ηγέτες συζήτησαν πώς οι ΗΠΑ εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα βοήθειας για την ασφάλεια από την Ουκρανία, τις κρίσιμες επιπτώσεις που είχαν αυτά τα όπλα στη σύγκρουση και τις συνεχείς προσπάθειες των ΗΠΑ με συμμάχους και εταίρους για τον εντοπισμό πρόσθετων δυνατοτήτων που θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να υπερασπιστεί τη χώρα του» αναφέρει ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν «εξέτασε επίσης τις πρόσθετες κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα».

Ο Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μίας ώρας με τον Μπάιντεν συζήτησε για συγκεκριμένη αμυντική υποστήριξη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης ένα νέο πακέτο ενισχυμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι ζητά από το Όσλο να παράσχει περισσότερη ενέργεια στην Ουκρανία και την ΕΕ

Οι ΗΠΑ μετακινούν επιπλέον στρατεύματα και μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider