Εκλογές - αποτελέσματα: Καθαρή νίκη και αυτοδυναμία ΝΔ στις κάλπες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές - αποτελέσματα: Καθαρή νίκη και αυτοδυναμία ΝΔ στις κάλπες
Με καταμετρημένο το 97,8% της επικράτειας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,56% εξασφαλίζοντας μια πολύ άνετη επικράτηση. Προς οκτακομματική Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:31

Την ξεκάθαρη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές αλλά και οκτακομματική Βουλή δείχνουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, με την ενσωμάτωση να ξεπερνά το 97%.

Με καταμετρημένο το 97,8% της επικράτειας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,56% εξασφαλίζοντας μια πολύ άνετη επικράτηση. Το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή περνούν για την ώρα οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Made with Flourish

Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Το μήνυμα για σκληρή δουλειά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων χωρίς έπαρση ή αλαζονικές συμπεριφορές έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη σαρωτική νίκη του κόμματός του στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας πως «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», ενώ και το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί η ισχυρή εντολή «να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα».

«Οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στην πορεία που χαράξαμε πριν από 4 χρόνια, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή. Έκλεισαν οριστικά έναν κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα» ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε για τη στήριξη και πρόσθεσε πως αυξάνεται η ευθύνη «για να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του».

Ν. Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. «Κάναμε ακόμα ένα βήμα στην ανοδική μας πορεία, την πορεία που κάνει το Κίνημά μας το τελευταίο διάστημα» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του, συμπληρώνοντας πως «σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχτεί δεύτερη δύναμη. Ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμέυτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση στη ΝΔ, ενώ δεν έκρυψε τον ιδιαίτερο προβληματισμό του για την – όπως είπε – «άνοδος της ακροδεξίας και των ναζιστικών κομμάτων».

ΚΚΕ: Φαίνεται ότι υπάρχει δυναμική ανόδου και αυτό είναι θετικό

Θετικό κλίμα επικρατεί στον Περισσό ενώ σημειώνουν με αφορμή και την ανακοίνωση των πρώτων ανεπίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών ότι προφανώς αναμένουν και τα τελικά αποτελέσματα. Φαίνεται ότι υπάρχει δυναμική ανόδου του ΚΚΕ κι αυτό είναι το θετικό στοιχείο αυτής της εκλογικής μάχης. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή - ευκαιριακή, δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς.

Βελόπουλος: Η Ελληνική Λύση απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει

Με έντονη κριτική στους δημοσκόπους σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν και άντεξαν τον βρώμικο πόλεμο του συστήματος. Λυπάμαι πραγματικά όλους αυτούς τους δημοσκόπους που παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων, που παίζουν με τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν, έως την τελευταία στιγμή να μας λένε το ανώτατο όριο είναι 4,2% και μπορεί να είμαστε έξω από τη Βουλή; Λυπάμαι γιατί ανεχόμαστε μια κατάσταση, η οποία πρόδηλα δεν είναι δημοκρατική», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Βαρουφάκης: Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς

Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς που αποτύχαμε να μετατρέψουμε την δεκαετή αντίσταση στην μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε Ακροδεξιό ρεύμα». Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που έθεσαν το κόμμα εκτός βουλής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νατσιός- Νίκη: Με φόβο θεού θα πορευθούμε μαχόμενοι για τη νίκη του ελληνισμού

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κάνω για 100 βουλευτές»

Εκλογές 2023: Χαμένοι και κερδισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider