Συνεδριάζει την Τρίτη η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει την Τρίτη η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η αυριανή Πολιτική Γραμματεία έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, που δεν ολοκληρώθηκε, και κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με την χρηματοδότηση των κομματικών μέσων ενημέρωσης.

Συνεδριάζει στις 14:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Η αυριανή Πολιτική Γραμματεία έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, που δεν ολοκληρώθηκε, και κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με την χρηματοδότηση των κομματικών μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα, για «δεύτερο αναδρομικό χαράτσι», μετά την επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μιλτιάδης Ζαμπάρας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις επιδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ζητάνε πίσω αναδρομικά, με μια ΚΥΑ που εκδόθηκε μόλις ένα 24ώρο μετά τις ευρωεκλογές, χρεώνοντας εκατοντάδες ευρώ πάνω από 2.500 επιχειρήσεις, έρχεται και δεύτερο αναδρομικό χαράτσι».

Ακολούθως εξηγεί: «Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ θα αναγκαστούν να πληρώσουν επιχειρήσεις και αγρότες από μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ που είχαν λάβει, χωρίς και πάλι να έχει η κυβέρνηση πάρει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα ποσά αφορούν σε πάνω από 150.000 επιχειρήσεις, αγρότες και βιοτεχνίες οι οποίες πλήρωναν ΕΤΜΕΑΡ 8,78 ευρώ/mwh, ενώ θα έπρεπε να πληρώνουν 17 ευρώ/mwh. Οι μειώσεις αφορούσαν τα έτη 2019-2021 και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλείται τώρα να αναζητήσει τα χρωστούμενα».

Προσθέτει ακόμη ότι «η απάντηση του υπουργείου απέναντι στις συνεχόμενες αστοχίες, της κατά τα άλλα κυβέρνησης των αρίστων, είναι να πληρώσουν οι καταναλωτές τα χρωστούμενα με δόσεις. ‘Μεγαλοψυχία' εκ μέρους τους να δίνουν την δυνατότητα των δόσεων στους καταναλωτές μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι τις δικές τους ευθύνες δεν γίνεται να τις μεταθέτουν συνεχώς στις ήδη επιβαρυμένες τσέπες των καταναλωτών. Θα ήταν αστείοι εάν δεν ήταν επικίνδυνοι».

Κλείνοντας αναφέρει: «Περιμένουμε να δούμε τι άλλα χρωστούμενα θα βγάλουν τώρα που τελείωσαν οι εκλογές και δεν έχουν τον φόβο της ψήφου των απογοητευμένων πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη υπό τον Μητσοτάκη για τις τιμές ρεύματος

Ρεύμα: Επιστροφές 120 εκατ. ευρώ εκκρεμούν για τη βιομηχανία

Ενέργεια: Στο τραπέζι ξανά η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών

gazzetta
gazzetta reader insider insider