Τηλεφωνική «συγγνώμη» Κασσελάκη στη Συρεγγέλα για Πολάκη - ΝΔ: «Είναι υποκριτική»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνική «συγγνώμη» Κασσελάκη στη Συρεγγέλα για Πολάκη - ΝΔ: «Είναι υποκριτική»
«Αν θέλει πραγματικά ο κ. Κασσελάκης να κάνει κάτι, ας διαγράψει τον κ. Πολάκη, αντί να κάνει το συνήγορό του τηλεφωνικώς για λογαριασμό του».

Υποκριτική χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη συγγνώμη που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, από τη Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από το βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που την κάλεσε να το «βουλώσει» και να «κάνει καμία δουλειά».

«Αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε τι είπε χθες το βράδυ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα. Ποια θα ήταν η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κ. Κασσελάκης να διαγράψει τον κ. Πολάκη. Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι' αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κ. Πολάκης αλλά ο κ. Κασσελάκης. Σαν "εκπρόσωπος" δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη. Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Συρεγγέλα προκειμένου να της ζητήσει συγγνώμη για τον κ. Πολάκη. Η συγγνώμη του κ. Κασσελάκη ήταν υποκριτική, αφού λίγα λεπτά πριν ο κ. Πολάκης με νέα ανάρτησή του επέμεινε στη χθεσινή χυδαία συμπεριφορά του. Αν θέλει πραγματικά ο κ. Κασσελάκης να κάνει κάτι, ας διαγράψει τον κ. Πολάκη, αντί να κάνει το συνήγορό του τηλεφωνικώς για λογαριασμό του» τονίζουν πηγές της Πειραιώς.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνία Κασσελάκη - Συρεγγέλα

Πηγές της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης με έκπληξη είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους. «Αναμένουμε οι επόμενες "πηγές" της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζουν. Ειδικότερα, οι κομματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, επικοινώνησε με την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και η ιδιωτική συνομιλία που είχαν διήρκησε 10 λεπτά. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από την γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή. Η γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον πρόεδρο για το τηλεφώνημα και τη στάση του, ενώ ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο. "Όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο 'ο' ή 'η' πριν από το όνομα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης". Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση. Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στον κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη συνέχεια, ότι «με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους» και πως «μάλιστα η κ. Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους». «Αναμένουμε οι επόμενες "πηγές" της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζουν. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι «συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Π. Πολάκης για φραστικό επεισόδιο με Μ. Συρεγγέλα: Δεν παίρνω λέξη πίσω

«Αφήστε κατά μέρος τις μπούρδες περί «σεξιστικής επίθεσης Πολάκη στη Συρεγγέλα» και ζητήστε ταπεινή συγνώμη του τύπου «συγνώμη έσφαλα δεν θα επαναληφθεί» για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογράφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας! Άντε μπράβο. Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες σε μια βουλευτή που δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ. Μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ξεφτίλισμα της πολιτικής της ΝΔ με τους ανασφάλιστους! Ούτε λέξη πίσω, θα σας πληρώνουμε με το αντίτιμο που αξίζει η ανάλγητη πολιτική σας» ανέφερε ο βουλευτής της Κουμουνδούρου.

Συρεγγέλα: Να υψώσουμε όλες μαζί τη φωνή μας απέναντι στο «βούλωστο»

Στην πρώτη της αντίδραση, η κυρία Συρεγγέλα ανακοίνωσε για την λεκτική επίθεση που δέχτηκε: «Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”!».

«Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια» συμπλήρωσε.

«Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”» επεσήμανε.

«Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους» κατέληξε.

«Να κάνεις καμιά δουλειά - Βουλώστε το επιτέλους»

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας, ο κ Πολάκης μιλώντας τηλεφωνικώς στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» στο Attica TV, κατήγγειλε ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. «Μη μιλάς πάνω μου», επαναλάμβανε σε έντονο τόνο αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς την κ. Συρεγγέλα, χωρίς να γνωρίζει, όπως είπε ο ίδιος με ποιον μιλάει.

Στη συνέχεια η Μαρία Συρεγγέλα αποκάλεσε ψεύτη τον Παύλο Πολάκη σχετικά με την καταγγελία στην οποία προέβη και όταν ο δεύτερος έμαθε με ποια μιλούσε είπε: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε». «Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», απάντησε η γραμματέας της ΝΔ.

«Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο, να σιωπήσετε και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!», συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης. Στην ερώτηση της Μαρίας Συρεγγέλα σχετικά με το αν υπάρχει η εγκύκλιος που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κ. Συρεγγέλα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζαχαράκη για Πολάκη: Πρόσβαλε με χυδαιότητα κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά

Ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Τσακλόγλου: Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider