Πέτσας για Attica Bank – Παγκρήτια: Επωφελής η σύμβαση για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας για Attica Bank – Παγκρήτια: Επωφελής η σύμβαση για την οικονομία
Eπωφελή τόσο για την οικονομία όσο και για τους μετόχους αλλά και για τους καταθέτες χαρακτήρισε τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια, που θα δημιουργήσει τον 5ο τραπεζικό πυλώνα, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου εισάγεται σήμερα η σύμβαση. 

Eπωφελή τόσο για την οικονομία όσο και για τους μετόχους αλλά και για τους καταθέτες χαρακτήρισε τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια, που θα δημιουργήσει τον 5ο τραπεζικό πυλώνα, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου εισάγεται σήμερα η σύμβαση.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας «η συγχώνευση των δύο τραπεζών και η δημιουργία του πέμπτου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς αποτελεί τη βέλτιστη λύση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και των φορολογούμενων και των καταθετών». Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στα οφέλη αυτής της σύμβασης αλλά και στους κινδύνους που αποσοβήθηκε, με κυριότερο ενδεχόμενο αυτόν του κουρέματος των καταθέσεων εφόσον δεν προχωρούσε αυτή η συγχώνευση.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτή τη σύμβαση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σύμβαση με περιορισμένη ισχύ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών της κυβέρνησης που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον».

Ο Παύλος Γερουλάνος, από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε σχετικά: «Δεν είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία πέμπτου πυλώνα» επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ερωτήματα στα οποία απαιτούν «καθαρές απαντήσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider