Γεωργιάδης για ΕΟΠΥΥ: Σχεδιάζουμε νέο σύστημα ασφαλείας για συναίνεση στη συνταγογράφηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης για ΕΟΠΥΥ: Σχεδιάζουμε νέο σύστημα ασφαλείας για συναίνεση στη συνταγογράφηση
Σωρεία αντιδράσεων από την κοινή γνώμη αλλά και τους αρμόδιους φορείς έχει προκαλέσει η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σωρεία αντιδράσεων από την κοινή γνώμη αλλά και τους αρμόδιους φορείς έχει προκαλέσει η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας προκύπτει ότι η ζημιά του ΕΟΠΥΥ ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα σε συνέντευξή του και δήλωσε ότι «Συνελήφθησαν 16 άτομα - γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων – οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ οι περιουσίες του έχουν δεσμευθεί».

«Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις» είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά σε ένα μήνυμα OTP (επιβεβαίωση), το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ, για συναίνεση στην συνταγογράφηση, όπως ήδη γίνεται σε τραπεζικές συναλλαγές

«Θα τους ελέγξουμε όλους» τόνισε ακόμα ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και σε άλλες περιοχές, όπου γιατροί προχωρούν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των συνταγογραφήσεων άλλων γιατρών της ίδιας ειδικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΙΣΑ: Πειθαρχικές διώξεις μελών που εμπλέκονται στην απάτη του ΕΟΠΥΥ

Απάτη εναντίον του ΕΟΠΥΥ: Ο Οργανισμός θα κινηθεί δικαστικά

Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις για απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ- Ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ η ζημιά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider