Σταϊκούρας από Ηράκλειο: Γρήγορη, έγκυρη αλλά και με επιπλέον παρεμβάσεις υλοποίηση του ΒΟΑΚ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταϊκούρας από Ηράκλειο: Γρήγορη, έγκυρη αλλά και με επιπλέον παρεμβάσεις υλοποίηση του ΒΟΑΚ
Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, που έχει προγραμματίσει για σήμερα διαδοχικές επισκέψεις σε εργοτάξια, αλλά και συναντήσεις με φορείς.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, που έχει προγραμματίσει για σήμερα διαδοχικές επισκέψεις σε εργοτάξια, αλλά και συναντήσεις με φορείς. Ο κ. Σταϊκούρας ξεκίνησε τις επαφές νωρίς το πρωί με πρώτη επίσκεψη στο δημαρχείο του Ηρακλείου. Στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό συζήτησαν για τον ΒΟΑΚ, καθώς και για την αξιοποίηση της έκτασης που καταλαμβάνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην εξαιρετική- όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία με τον δήμαρχο Ηρακλείου, λέγοντας για τον ΒΟΑΚ ότι αυτό που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν «η γρήγορη, έγκυρη αλλά και με επιπλέον παρεμβάσεις (που επιθυμεί η δημοτική αρχή) υλοποίηση του έργου», σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί στοιχείο που θα αξιολογηθεί, «αφού πρώτα προχωρήσουν σε σύντομο χρόνο οι διαδικασίες για συμβασιοποίηση του τμήματος που υπολείπεται και η υλοποίηση έργων στα υπόλοιπα τμήματα».

Για το ζήτημα της αξιοποίησης της περιουσίας, μετά την μεταφορά του αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι ο Χρήστος Σταϊκούρας, επισήμανε πως πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο πολύ σημαντικό για την πόλη, διευκρινίζοντας πως προέχει να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς. «Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά κοινή σύγκλιση σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα, να αξιοποιηθεί προς ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καταλήγοντας πως το απόγευμα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αλλά και στοιχεία, τόσο από το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας την ωρίμανση του έργου,όσο και από τηνν δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου σημείωσε ότι οι συζητήσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας «δεν γίνονται σε κανένα πνεύμα αντιδικίας» και πώς το ζήτημα είναι η σύγκλιση. Μάλιστα ο κ. Καλοκαιρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεση που υπάρχει για να προχωρήσουν γρήγορα λύσεις, διότι όπως σημείωσε «η αλήθεια είναι πως το αεροδρόμιο σε ένα βραχύ χρονικό ορίζοντα θα απομακρυνθεί και η έκταση αυτή κινδυνεύει να παραμένει αδρανής, με πολύ αρνητικές συνέπειες και για την πόλη και για την ευρύτερη περιοχή».

Αυτή την ώρα ο κ. Σταϊκούρας πραγματοποιεί αυτοψία σε εργοτάξιο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στη Χερσόνησο. Αμέσως μετά θα βρεθεί σε ένα ακόμη εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στη Νεάπολη, ενώ πριν τη σύσκεψη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Euroxx: Αναβαθμίζει σε overweight το ΔΑΑ - Υψηλά και βιώσιμα μερίσματα

Με το βλέμμα στη διεθνή τάση και την ΕΚΤ το ΧΑ

Adidas: Τρίτη αναθεώρηση του guidance μετά από ένα δυνατό γ' τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider