Euroxx: Αναβαθμίζει σε overweight το ΔΑΑ - Υψηλά και βιώσιμα μερίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Euroxx: Αναβαθμίζει σε overweight το ΔΑΑ - Υψηλά και βιώσιμα μερίσματα
Σε αναβάθμιση της σύσταση σε «overweight» από «equal-weight» προχώρησε η Euroxx για τη μετοχή του ΔΑΑ. Υψηλά και βιώσιμα μερίσματα από την εισηγμένη.

Σε αναβάθμιση της σύσταση σε «overweight» από «equal-weight» προχώρησε η Euroxx για τη μετοχή του ΔΑΑ αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 9,40 ευρώ από 9,20 προηγουμένως.

«Πιστεύουμε ότι η ασθενική απόδοση της μετοχής δεδομένου ότι η δημόσια εγγραφή (-7,6% ή -3,6% συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος) προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να αποκτήσουν έκθεση σε ένα αμυντικό μακροπρόθεσμο story με ένα σταθερό πλάνο μερισμάτων και βιώσιμες αποδόσεις άνω του 8%», αναφέρουν οι αναλυτές.

Η Euroxx αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα EPS για φέτος κατά 23% λόγω της σημαντικά υψηλότερης αύξησης της επιβατικής κίνησης. Τώρα υποθέτει αύξηση 12,5% το 2024 και σύμφωνα με το guidance της διοίκησης για «χαμηλή διψήφια» ανάπτυξη. Για το 2025-26 αυξάνει τις προβλέψεις της κατά 8-10%.

Αναμένει ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα διανίμει το 100% των καθαρών κερδών ως μέρισμα, παρά το βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα του προηγούμενου κύκλου. Αυτό συνεπάγεται πολύ υψηλό μέρισμα από τα καθαρά κέρδη του 2024 (και εν μέρει το 2025) αλλά επίσης βιώσιμες αποδόσεις άνω του 8% μέχρι το τέλος της περιόδου παραχώρησης το 2046.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατώτατος μισθός: Να επανέλθoυν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ζητά η ΓΣΕΕ - Απεργία στις 20/11

Έρχεται ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση - Η προαναγγελία Μητσοτάκη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider