Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε action plan για τις επενδύσεις

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε action plan για τις επενδύσεις

Στη θέση πως «η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις 100 δισ. ευρώ» εμμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επανέλαβε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ, το πρωί της Τρίτης.

«Τον στόχο των 100 δισ. για τις επενδύσεις τον είχα θέσει ως προτεραιότητα από την ομιλία μου στη Θεσσαλονίκη», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, για να επισημάνει πως «επενδύσεις σημαίνει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας».

«Χρειάζεται μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα θέτει την προσέλκυση επενδύσεων σε απόλυτη προτεραιότητα, κάτι που δεν έχουμε ακούσει ποτέ από τη σημερινή κυβέρνηση. Για εμάς θα είναι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να παραδεχθεί ωστόσο πως «τίποτα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται action plan και μια ομάδα υπουργών που θα είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην προσέλκυση επενδύσεων».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «χρειαζόμαστε επενδύσεις που να προσφέρουν καλές θέσεις πλήρους απασχόλησης. Πολλές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ακόμη και κόντρα στις προθέσεις της κυβέρνησης, προσφέρουν τέτοιες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα με οριζόντια μέτρα αλλά και σχέδιο για διαφορετικούς κλάδους. «Χρειάζεται φορολογικές ελαφρύνσεις, ευκολότερη αδειοδότηση, συγκέντρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε επιχειρηματικά πάρκα με προέγκριση αδειών και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας για να μειωθεί το κόστος», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider