Γιατί η ΝΔ διέγραψε τον Μίχαλο

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η ΝΔ διέγραψε τον Μίχαλο

Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο ήταν κακές, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Και ο ίδιος, άλλωστε, είχε βρεθεί πλειστάκις εκτός γραμμής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία ήταν μέχρι πρότινος ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.


«Οι αφορμές ήταν πολλές», όπως το θέτει υψηλόβαθμη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το ότι ο κ. Μίχαλος στήριζε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, κόντρα στο αίτημα της οδού Πειραιώς για εκλογές, από το ότι στήριξε τόσο την απόφαση του Eurogroup για το χρέος έως και ότι υποστήριξε ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό θα έχει θετική επίδραση στην αγορά, κόντρα σε κάθε διακεκηρυγμένη θέση της ΝΔ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, φερ ειπείν, είχε αναδείξει στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η συμφωνία στις διμερείες οικονομικές σχέσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ΠΟΠ.

Είχε, δε, συμπεριληφθεί και στην Επιτροπή προσωπικοτήτων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που είχε συστήσει η κυβέρνηση, με την ενόχληση της ΝΔ να είναι και τότε έντονη. Ίσως ως το ποτήρι, όμως, που ξεχείλισε το ποτήρι, πέραν των ανωτέρω διαφοροποιήσεων σε επίπεδο ρητορικής, μπορεί να εκληφθεί και το ραντεβού για καφέ που είχε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά στην Αίγλη του Ζαππείου, πριν από μερικές μέρες, και είδε το φως της δημοσιότητα μέσα από την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Να σημειωθεί, δε, ότι για χθες προγραμματιζόταν εκδήλωση στην οποία θα συμμετείχε και ο κ. Μίχαλος, αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι, όπως το θέτουν, αρμόδιες γαλάζιες πηγές, η απόφαση για διαγραφή του κ. Μίχαλου ελήφθη στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος, ενώ είχαν γίνει και προσπάθειες επικοινωνίας της οδού Πειραιώς με τον κ. Μίχαλο.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί του μίλησε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ με τον κ. Μίχαλο επικοινώνησε και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του κόμματος, πρώην υπουργός, Απόστολος Κράτσας.

Στη συνέχεια, το γαλάζιο πειθαρχικό συνεδρίασε και αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Μίχαλου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, είχε και η ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία κοινοποιήθηκε η διαγραφή Μίχαλου: «Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι», ανέφερε το γραφείο Τύπου της οδού Πειραιώς, φωτογραφίζοντας, έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τις προνομιακές σχέσεις του κ. Μίχαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ και με πλείστους όσους υπουργούς της κυβέρνησης, με στελέχη της ΝΔ να εκτιμούν ότι οι σχέσεις του με αυτούς πήγαιναν πολύ πέρα από την υποχρεωτική εκ του ρόλου του «θεσμική επαφή» τους.

Βέβαια, το ερώτημα είναι κιόλας τι μέλλει γενέσθαι στα Επιμελητήρια, όπου η ΝΔ αποδίδει μεγάλη σημασία. Την επόμενη εβδομάδα, συνεπώς, ο γραμματέας της ΝΔ κ. Αυγενάκης προγραμματίζει ραντεβού στα γραφεία του κόμματος με τα στελέχη των Επιμελητηρίων που είναι και μέλη της ΝΔ, μιας και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε προ μηνών παράσχει επαρκείς διαβεβαιώσεις περί τήρησης της γραμμής της ΝΔ και είχε τύχει της στήριξης του κόμματος στις επιμελητηριακές εκλογές. Παρών, κατά τις πληροφορίες, στη συνάντηση θα είναι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider