INSIDE OUT

Έξαλλος ο ΓΑΠ με Ανδρουλάκη - Έξαλλοι οι Γαπικοί με τον ΓΑΠ - Οι κρίσεις της ΕΛΑΣ 

01-04-2022 | 07:38
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξαλλος ο ΓΑΠ με Ανδρουλάκη - Έξαλλοι οι Γαπικοί με τον ΓΑΠ - Οι κρίσεις της ΕΛΑΣ 

«Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθευτεί τσιπ μνήμης για τα iPhone από την Κίνα, έπειτα από τη διακοπή της παραγωγής από την Ιαπωνία νωρίτερα φέτος». Το διάβασα δυο φορές για να σιγουρευτώ ότι κατάλαβα σωστά. Προς το παρόν είναι πληροφορία βέβαια, αλλά δεν είδα και καμία διάψευση. Το ότι η Δύση έχει εναποθέσει την παραγωγή της στην Κίνα, έγινε πασιφανές με τον κορονοϊό. Το τι σημαίνει αυτό έγινε κατανοητό επίσης κι απ’ τον τελευταίο πολίτη όταν δεν είχε μάσκα να κλάψει. Το ότι η Κίνα υποδέχεται με ζέστη τον Λαβρόφ το είδαμε επίσης δύο μέρες πριν. Το ότι μετά απ’ όλα αυτά, η Apple, προπύργιο του δυτικού τρόπου ζωής, σκέφτεται να προσδεθεί στην Κίνα, ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Μήπως να το κλείσω το Μαντείο και να πάω κι εγώ από τώρα στην Κίνα;

Το σήμα του Iόνιαν

Συγχυσμένη με τους άπληστους κι αφελείς δυτικούς καπιταλιστές, ρίχνω μια ματιά στα νέα του κόσμου, να δω τι κάνει σήμερα ο Πούτιν. Νόμιζα ότι έβαλα BBC World News γιατί άκουσα το γνωστό ηχητικό. Όμως αντί για τον Stephen Sackur, στην οθόνη εμφανίστηκε μια όμορφη και έξυπνη, και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αντί για BBC πέτυχα το Ιόνιαν TV - πιστέψτε με ακούγεται το ίδιο! Και μάλιστα τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Φυσικά το είδα.

Πρόγραμμα και Στελέχη

Η όμορφη δεν μάσησε τα λόγια της. «Με ποιον θα συνεργαζόσασταν την επόμενη μέρα;» ρώτησε κάπως ωμά. «Εμείς θα είμαστε ισχυροί την πρώτη Κυριακή, θα είμαστε ισχυροί για να πάρουμε την εντολή, να βάλουμε το πρόγραμμα και τα στελέχη μας, και να πούμε όποιος θέλει ακολουθεί αυτή την πολιτική για το μέλλον της πατρίδας», απάντησε χωρίς περιστροφές ο Πρόεδρος. «Κι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα λέει για την Β’ Κυριακή. Κάνει τακτικισμούς για να μας πιέσει. Όμως το βράδυ των εκλογών θα έχει δύο όχθες: όσοι θα έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους θα έχουν κερδίσει, κι όσοι έχουν χάσει 4-5 μονάδες θα είναι ηττημένοι. Εγώ θα είμαι νικητής».

Έξαλλος ο ΓΑΠ

Αυτά περίπου, με μια πιο κομψή διατύπωση τα είπε και στο φόρουμ του ΟΤ. « Όντας αυτοί (σ.σ. ο Κυριάκος κι ο Αλέξης), στην όχθη των ηττημένων, και εμείς στην όχθη των νικητών θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις προτεραιότητες μας και τα πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας». Εκτός από μένα όμως τα είδε και ο ΓΑΠ. Ο πρώην Πρωθυπουργός όμως, όχι μόνο δεν χάρηκε, αλλά ένα περιστέρι της εκεχειρίας μου είπε ότι είναι είναι έξαλλος με τον Ανδρουλάκη γιατί άλλαξε την στρατηγική του κόμματος χωρίς να ρωτήσει κανέναν! Κι εκεί που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν με «γραμμή», δεν θα πάει ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά ο Πρόεδρος αφήνει ανοιχτό, «με το πρόγραμμα και τα στελέχη του», να κάνει μετεκλογικές συμμαχίες.

Έξαλλοι με τον ΓΑΠ

Εάν ο Παπανδρέου πνέει μένεα κατά του Ανδρουλάκη για την αλλαγή στρατηγικής, οι... γαπικοί πνέουν μένεα εναντίον του ΓΑΠ. Ήταν πριν την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Κάραβελ, της πρώτης μετά την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, όταν τας στελέχη του Παπανδρέου έκαναν διαδικτυακή συνεδρίαση για να δουν πως θα κινηθούν. Δικτυώθηκαν καμιά ογδονταριά άνθρωποι λοιπόν και περίμεναν τον αρχηγό. Ακόμα περιμένουν. Άφαντος ο Γιώργος. Τέλοσπάντων, το πήρε πάνω του ο Ρέππας το πράγμα, αλλά τα συναισθήματα από την απουσία κυμαίνονταν μεταξύ απογοήτευσης και θυμού. Εάν λείπει ο Αρχηγός, τί να σου κάνουν οι στρατιώτες; Γενικά τί κάνουν σ’ αυτό το κόμμα; Τους βλέπω έτοιμους να κουνήσουν μαντήλι.

Προβληματισμός ενόψει Συνεδρίου

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Τις επόμενες εβδομάδες υπάρχουν εκλογές σε τοπικές, και νομαρχιακές, για Συνέδρους. Ο Ανδρουλάκης με τον σκληρό οργανωτικά μηχανισμό τα σαρώνει όλα. Το Συνέδριο θα βγάλει Κεντρική Επιτροπή. «Θα τους ξεσκίσει όλους: και τους Φωφικούς, και τους Παπανδρεϊκούς και τον Λοβέρδο. Θα πάει μονομπλόκ. Και νομίζει πως ελέγχοντας τα πάντα στο κόμμα θα πάει καλά και στις εκλογές. Οι δε άλλοι, είτε είναι σκορποχώρι, είτε τρώγοντα μεταξύ τους. Ο Χριστοδουλάκης (ο Μανώλης) με τον Χρηστίδη, που θα κατέβουν. Η Δημαδάμα ψάχνεται με Γαπικούς και Φωφικούς. Ο Λοβέρδος προσπαθεί να κρατήσει δυνάμεις αλλά καταρρέει. Ο Καστανίδης κλαίει τη μοίρα του μην τυχόν και του χώσει κανέναν και δεν βγει. Ο Σκανδαλίδης ετοιμάζει το γιο του. Ο Κυριάκος Κυριάκος έχει τα δικά του με τον ΠΑΟΚ. Όλοι, τσακώνονται με όλους».

Αυτός είναι ο προβληματισμός που σας έλεγα.

Το στυλ του Νίκου

Το νόμισμα όμως, έχει δύο όψεις. Ο Πρόεδρος ακόμα να δει τους βουλευτές του. Οι εμφανίσεις του στην ΚΟ είναι δίλεπτες. Μιλάει, τον χειροκροτάνε και φεύγει. Δυσκολεύεται να κάνει συμμαχίες, να συνθέσει, και να ‘ανοίξει’ τον κύκλο. Καις την ευρωβουλή μόνος του «έπαιζε». Η μουρμούρα στο κόμμα είναι μεγάλη. «Αν δεν τους θέλει, αν τους αποκλείσει, θα πάνε αλλού» μου λέει επισκέπτης με ρίζες στο ΠΑΣΟΚ. «Το αυτοκρατορικό δεν περνάει εδώ, είναι αλλιώς μαθημένοι. Μην κοιτάς με τον Ανδρέα. Ο Νίκος δεν είναι Αντρέας».

To be continued.

Στην Πάτρα

«Χάθηκα» μέσα στον πασοκοκιναλικό κουρνιαχτό, κι έμεινε το Ιόνιαν να παίζει. Η συνέντευξη του Προέδρου τελείωσε και γύρισε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού ενόψει των εγκαινίων του σπουδαίου έργου Πάτρα-Πύργος. Εκτός από τον Κυριάκο ήταν φυσικά και ο δαιμόνιος Καραγιάννης του Υποδομών, ο υπουργός, τοπικοί παράγοντες και βουλευτές. Στον Κυριάκο ένα κοριτσάκι έδωσε δώρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και γλυκά από την Αμαλιάδα. Δηλώσεις έκαναν οι Ανδρέας Κατσανιώτης και η Αυγερινοπούλου της ΝΔ. Το καλύτερο όμως ήταν το κλείσιμο του ρεπορτάζ: «Είναι η 4η φορά που εγκαινιάζεται το έργο». Άουτς.

Κρίσεις παντού

Ο Κυριάκος επέστρεψε Αθήνα, πριν ξαναφύγει για Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των προ-Συνεδριακών εκδηλώσεων. Εκεί θα ξαναδεί τον Καραγιάννη και τον υπουργό Μεταφορών. Στο ενδιάμεσο όμως ο νους του θα είναι στο ενεργειακό, και στις αλλεπάλληλες κρίσεις που παράγει η παρανοϊκή απόφαση Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία. Τουλάχιστον υπάρχει μια κρίση που για πρώτη ίσως φορά δεν «περνάει» απ’ το Μαξίμου: εννοώ τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, τις οποίες διαχειρίζεται αποκλειστικά η πολιτική ηγεσία (Θεοδωρικάκος και Οικονόμου). Τις προτάσεις τους θα εξετάσει το ΚΥΣΕΑ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:08

Τεχνολογική επαναφορά στην Wall Street - Ράλι 4% για την Nvidia

22:57

Γαλλία: Ο Μακρόν επαινεί το «θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος» του Μπάιντεν

22:43

Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή

22:42

Η Boeing έκλεισε deal πώλησης 50 αεροσκαφών στην Korean Air και ως 20 Dreamliners στην JAL

22:26

Γερμανία: Μόνο το 1/3 των μελών του SPD θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία ο Σολτς

22:11

Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει πια το ίδιο συχνά κινητό; -Τι λέει ο CEO της Verizon

21:52

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αναχαίτισαν τάνκερ συμφερόντων ΗΑΕ

21:35

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις

21:18

Ενθουσιώδης στήριξη της Νάνσι Πελόζι στην Καμάλα Χάρις

21:16

Χτύπημα Μπορέλ σε Όρμπαν: Στις Βρυξέλλες κι όχι στη Βουδαπέστη η Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ

21:11

Κάμαλα Χάρις: Απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν

20:47

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι λεπτές «πράσινες ισορροπίες» και ο ρόλος της Μελόνι

20:28

Κασσελάκης: «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» η Attica Bank

20:20

Βρετανία: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το ΝΑΤΟ «πιο ισχυρό», δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ

20:12

AVE: Από 24/7 η διαπραγμάτευση των 2.360.000 νέων μετοχών μετά την ΑΜΚ

20:04

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο όρος Φαλακρό - Βελτιωμένη η εικόνα

19:52

Κυρανάκης για κυβερνοεπιθέσεις: Η βάση δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

19:45

ΑΑΔΕ: Yποχρέωση άμεσης διασύνδεσης σε περίπτωση αντικατάστασης ταμειακού συστήματος ή/και POS

19:40

Σδούκου: Οι επιστροφές που ζητούνται από ΜμΕ για τις επιδοτήσεις ρεύματος που έλαβαν, αφορά μόλις το 1,8 ‰

19:33

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Secret Service σχετικά με την επίθεση εναντίον του Τραμπ

19:25

Δ. Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία - Δούκας: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

19:13

Πυροσβεστική: 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:07

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς οι traders αξιολογούν το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

18:50

Εθνική Λυρική Σκηνή: 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της «Τραβιάτας»

18:42

Σάντσεθ: Κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας κατά της συζύγου του

18:41

Κροατία: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε γηροκομείο

18:40

Ρωσία: Η παραίτηση του Μπάιντεν δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη

18:36

Η JYSK φτάνει τα 62 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα - Τρία νέα σε Ηράκλειο, Μεσολόγγι και Εύοσμο

18:19

Χαλκός: Σε χαμηλό τριμήνου υποχωρούν οι τιμές

18:17

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για το 20% των συνταξιούχων με 45 χρόνια εργασίας