Το NJV Athens Plaza αναδεικνύει τον Εθνικό Κήπο (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το NJV Athens Plaza αναδεικνύει τον Εθνικό Κήπο (pics)
Διεθνείς διακρίσεις για το NJV Athens Plaza.

Είναι πεντάστερο και «παίζει μόνο του» καθώς δεν ανήκει σε καμία αλυσίδα. Ο λόγος γίνεται για το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα το οποίο στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει προχώρησε σε μια πρωτότυπη ενέργεια: Αποφάσισε να αναδείξει τον Εθνικό Κήποκαι να ενημερώνει για αυτό τόσο το το διεθνές κοινό και όσο και τον ντόπιο πληθυσμό.

Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί τη μοναδική «όαση πρασίνου» στο κέντρο της Αθήνας και είναι ανοιχτός στο κοινό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από τη Βουλή των Ελλήνων και εκτείνεται προς τα νότια όπου βρίσκεται το Ζάππειο μέγαρο. Η πρώτη του ονομασία μέχρι το 1974 ήταν «Βασιλικός Κήπος».

Στην αρχαιότητα κομμάτι του κτήματος ήταν ο ιδιωτικός κήπος του φιλόσοφου και βοτανολόγου Θεόφραστου ενός των διαδόχων του Αριστοτέλη. Ο κήπος ήταν ένα δώρο από το Δημήτριο το Φαληρέα στο δάσκαλό του. Υπήρχε επίσης ένα ιερό και μια βιβλιοθήκη.
Ο βασιλικός κήπος οριοθετήθηκε το 1836 από τον Φρίντριχ φον Γκέρτνερ (Friedrich von Gärtner), τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων και με εντολή της βασίλισσας προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως επιστημονικός και βοτανικός κήπος καθώς και ως ιδιωτικός.

Ο κήπος έχει περάσει από φάσεις ακμής και παρακμής ενώ η πρωτοβουλία του NJV Athens Plaza μπορεί να του δώσει νέα πνοή καθώς το ξενοδοχείο έχει την πρόθεση μεταξύ άλλων να διοργανώσει και εθελοντικές δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς ενώ έχει εκδόσει και έναν χάρτη με διαδρομές και σημεία ενδιαφέροντος.

«Κάναμε τον εθνικό κήπο, κήπο μας», σημείωσε μιλώντας για το θέμα αυτό στην εκδήλωση «Εταιρική Υπευθυνότητα στην Πράξη VI», η κα Ρόζα Τσιριγώτη, manager Εταιρικής Ευθύνης της επιχείρησης.

Μεταξύ άλλων το ξενοδοχείο προσφέρει σε καθημερινή βάση γεύματα σε αστέγους, πρόσφυγες και σε οικογένειες απόρων, συμμετέχει σε δράσεις αναβάθμισης σε γειτονιές της Αθήνας που το έχουν ανάγκη, συμμετέχει σε αθλητικά δρώμενα τα οποία διοργανώνονται για κοινωνικό σκοπό ενώ προσφέρει και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους και ηλικιωμένους.

Το αθηναϊκό ξενοδοχείο εφαρμόζει πολλές πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης (πράσινη ταράτσα, αειφόρος γαστρονομία) έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις με πιο πρόσφατη τη βράβευσή του ως Best Greek Sustainable Hotel στην Ελλάδα.

Το NJV Athens Plaza αναδεικνύει τον Εθνικό Κήπο (pics)
Το NJV Athens Plaza αναδεικνύει τον Εθνικό Κήπο (pics)
Το NJV Athens Plaza αναδεικνύει τον Εθνικό Κήπο (pics)
Το NJV Athens Plaza αναδεικνύει τον Εθνικό Κήπο (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider