«Μετά τη Φωτιά»: Το mini doc που φέρνει την ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μετά τη Φωτιά»: Το mini doc που φέρνει την ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης
Τον Αύγουστο του 2021, εν μέσω ενός κύματος καύσωνα, δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων κάηκαν. 

Τον Αύγουστο του 2021, εν μέσω ενός κύματος καύσωνα, δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων κάηκαν.

Οι πυρκαγιές ήταν ως επί το πλείστον, αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε εδώ και χρόνια. Μιας κλιματικής κρίσης που αν θέλουμε να παραμείνει στο παρόν και να μην αποτελέσει το μέλλον της ανθρωπότητας θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως θα δείτε στο παρακάτω mini documentary «Μετά τη Φωτιά», η Coca-Cola στην Ελλάδα ανέλαβε δράση. Συγκεκριμένα, ανέλαβε τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε έκταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Τατοΐου, το μεγαλύτερο δηλαδή έργο πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, καθώς και τη δέσμευση για μακροπρόσθεσμη παρακολούθηση της περιοχής.

Στο «Μετά τη Φωτιά» βλέπουμε πλάνα από την περιοχή της Βαρυμπόμπης-Τατοΐου που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και τις τοποθετήσεις των ειδικών (εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, της Υπηρεσίας Αναδάσωσης, υπεύθυνους του έργου, εργοδηγούς και δασολόγους) οι οποίοι από την μία εξηγούν πώς ξέσπασαν οι πυρκαγιές και από την άλλη αναλύουν τη σημασία των αντιπλημμυρικών και των αντιδιαβρωτικών έργων που έλαβαν χώρα στην περιοχή, προκειμένου να αποκτήσει ξανά στο άμεσο μέλλον τη φυσική ομορφιά της και στο μεσοδιάστημα να μην επηρεαστoύν από τις συνέπειες μελλοντικών ακραίων καιρικών φαινομένων ο αστικός ιστός και οι καλλιέργειες γύρω της.

Το έργο αποκατάστασης, δωρεάς ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που ως Ανάδοχος είχε αναλάβει η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) παραδόθηκε στην κυβέρνηση στις 13 Απριλίου. Μόνο τυχαίο, βέβαια, δεν είναι πως η η Coca-Cola στην Ελλάδα ανέλαβε μια τέτοια ευθύνη, αφού εδώ και χρόνια έχει αποδείξει με το έργο της πως βοηθά με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πλαστικού στις δευτερογενείς συσκευασίες, μέσα από τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τη χρήση rPET, αλλά και τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Βαγγέλης Γκουντούφας – Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς - Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας - Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς - Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο , Κωνσταντίνος Αραβώσης - Γενικός Γραμματέας Δασών)

Η παράδοση του έργου από την Coca-Cola στην Ελλάδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο επιτόπιας επίσκεψης στην περιοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργου Αμυρά και του Γενικού Γραμματέα Δασών, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola στην Ελλάδα, κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς.

(Κωνσταντίνος Αραβώσης - Γενικός Γραμματέας Δασών, Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς - Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, Κώστας Σκρέκας - Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας)

«H Coca-Cola στην Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στήριξε με ενθουσιασμό τον θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης. H συνεισφορά της στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης είναι πολύτιμη. Συνολικά, η Coca-Cola έχει χρηματοδοτήσει με 1,8 εκατ. ευρώ αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στη Βαρυμπόμπη και στο Τατόι, σε έκταση 7.715 χιλιάδων στρεμμάτων. Σήμερα, τα έργα αυτά, που ολοκληρώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες, παραδόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του φυσικού μας πλούτου», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας.

(Κώστας Σκρέκας - Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας)

H Coca-Cola στην Ελλάδα μέσω του mini doc «Μετά τη Φωτιά» θέλει να μας υπενθυμίσει το μέγεθος της καταστροφής που έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί η κλιματική κρίση στον πλανήτη, αλλά και το ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δράση. Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε τον περσινό Αύγουστο στην Ελλάδα και να θυμόμαστε ότι εμείς αποτελούμε την ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider