Στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές ζήτησε από τις τράπεζες η ΑΑΔΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές ζήτησε από τις τράπεζες η ΑΑΔΕ
Η ΑΑΔΕ επιθυμεί, αφενός, να εμπλουτίσει τη βάση δεδομένων με τις δαπάνες των φορολογουμένων που κτίζουν το αφορολόγητο, αφετέρου να προχωρήσει σε διασταυρώσεις, ειδικά όπου διαπιστώνονται μείζονες αγορές.

Στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές του 2018 ζήτησε από τις τράπεζες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αφενός για να εμπλουτίσει τη βάση δεδομένων με τις δαπάνες των φορολογουμένων που κτίζουν το αφορολόγητο, αφετέρου για να προχωρήσει σε διασταυρώσεις, ειδικά όπου διαπιστώνονται μείζονες αγορές.

Η ΑΑΔΕ, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν και συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ τα στοιχεία των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα που είχαν οι φορολογούμενοι το 2018.

Στα συγκεντρωτικά αυτά στοιχεία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Μάλιστα, για αυτήν τη δουλειά, τους παρείχε προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών, η οποία τρέχει έως τις 27 Απριλίου.

Στα στοιχεία που θα αποστείλουν οι τράπεζες θα περιλαμβάνονται τώρα και οι ηλεκτρονικές πληρωμές που είχαν πραγματοποιήσει πέρυσι οι φορολογούμενοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών. Οι συναλλαγές αυτές, οι οποίες μετράνε για το κτίσιμο του αφορολογήτου, δεν είχαν φανεί στο αρχικό αρχείο που πήρε από τις τράπεζες η ΑΑΔΕ καθώς οι λογαριασμοί αυτοί δηλώθηκαν ως επαγγελματικοί στο πρώτο δίμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider