Ομόλογα και Μετοχές προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομόλογα και Μετοχές προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα του 2020
Με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ομόλογα και μετοχές προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις, ειδικά στο περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων που επικρατεί στην Ευρώπη.

Με την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα και με το οικονομικό κλίμα να βελτιώνεται συνεχώς η Ελλάδα επιστρέφει στο ραντάρ των επενδυτών. Αυτό φαίνεται και από την πορεία της αγοράς μετοχών και ομολόγων το 2019 με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να συγκλίνουν με αυτές των ευρωπαϊκών και τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 49,5%.

Μάλιστα, όπως εκτιμούν αναλυτές παράγοντες όπως η μείωση της φορολογίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η αύξηση της απασχόλησης, η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων, η προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης συνηγορούν σε μια ισχυρή προοπτική ανάπτυξης της χώρας τα επόμενα έτη που αναμένεται περαιτέρω να αποτυπωθεί τόσο στις τιμές των ομολόγων, κυβερνητικών και εταιρικών αλλά ακόμη περισσότερο στις τιμές των μετοχών.

Με την Ευρώπη να παραμένει σε ένα καθεστώς χαμηλών επιτοκίων, ολοένα και περισσότεροι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης των κεφαλαίων τους προσδοκώντας ικανοποιητικότερες αποδόσεις. Έτσι δημιουργούνται περαιτέρω συνθήκες ανάπτυξης των αγορών το επόμενο διάστημα.

Οι λύσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Όμως, σε αντίθεση με τις προθεσμιακές καταθέσεις η τοποθέτηση κεφαλαίων στις αγορές ομολόγων και μετοχών δεν είναι απλή υπόθεση. Η βέλτιστη αξιοποίηση των επενδυτικών επιλογών χρειάζεται να γίνει επαγγελματικά και αξιόπιστα και αυτό εξασφαλίζεται με όχημα τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια.

Μια διαχρονική επιλογή, που οι επενδυτές εμπιστεύονται 30 χρόνια τώρα, είναι το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό, που επενδύει κυρίως σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου. Η ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου εξασφαλίζει ότι τα κεφάλαια αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο ανάλογα με συνθήκες της ελληνικής αγοράς, με σωστές επενδυτικές αποφάσεις, ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές όπως το PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ένας επενδυτής που κατέχει το Αμοιβαίο Κεφάλαιο την τελευταία δεκαετία, παρά την ελληνική οικονομική κρίση, το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και την απώλεια στην αποτίμηση του χαρτοφυλακίου στο απόγειο της κρίσης, τελικά υπερδιπλασίασε το αρχικό του κεφάλαιο στο τέλος της δεκαετίας. Επισφράγιση της αποτελεσματικότητας του Alpha Ελληνικού Ομολογιακού είναι αφενός οι εξαιρετικές αποδόσεις του το 2019 (+34,5), όπως και σε ορίζοντα 3ετίας (+86,8%) και 5ετίας (+156%), καθώς όμως και η κατάταξή του στην 1η θέση σε σύγκριση με αντίστοιχα Α/Κ του ανταγωνισμού.

Μια άλλη επιλογή είναι το Alpha Ελληνικών Εταιρικών Ομολόγων, το οποίο επενδύει κυρίως σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα, μια αγορά που αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια καθώς πολλές ελληνικές επιχειρήσεις επιλέγουν αυτό το δρόμο χρηματοδότησης. Ο επενδυτής, μέσω του αμοιβαίου κεφαλαίου, απολαμβάνει το πλεονέκτημα της έκθεσης στα περισσότερα εταιρικά ομόλογα της αγοράς, σε κλάδους, όπως ενέργεια, τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κλπ επιτυγχάνοντας σημαντική διασπορά που μειώνει τον κίνδυνο που αποφέρει μια επένδυση απλά σε ένα ή δύο συγκεκριμένα εταιρικά ομόλογα. Το Alpha Ελληνικών Εταιρικών Ομολόγων το 2019 κατάφερε απόδοση +11,3%, που το έφερε πρώτο ανάμεσα σε Α/Κ αντίστοιχης επενδυτικής πολιτικής και σε ορίζοντα 3ετίας και 5ετίας προσφέρει αποδόσεις +21,7% και +39,8% αντίστοιχα.

Οι προσδοκίες για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αντικατοπτρίζονται στην άνοδο των τιμών των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών που όμως παραμένουν ακόμα σε πολύ ελκυστικά επίπεδα. Με επένδυση στο Alpha Ελληνικό Μικτό, ο επενδυτής επιτυγχάνει μια ισόρροπη τοποθέτηση στην ελληνική αγορά μετοχών και ομολόγων, με όφελος την επαγγελματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου με διασπορά μέσω επένδυσης σε πληθώρα αξιογράφων. Το Alpha Ελληνικό Μικτό κατατάχτηκε επίσης ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας του το 2019 με απόδοση +38,9%, διατηρώντας επίσης την υπεροχή του σε επίπεδο 3ετίας (+64,6%) και 5ετίας (+91,5%).

Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. με 30 χρόνια επενδυτικής παρουσίας και καινοτομίας στη διαχείριση κεφαλαίων, κάνει προσιτό σε όλους τον κόσμο των επενδύσεων, παράγει αξία και ανταμείβει πλήθος μεριδιούχων που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια για την αποτελεσματική διαχείριση και κατανομή της περιουσίας τους, απολαμβάνοντας διαχρονικά κορυφαίες αποδόσεις.

*ΟΙ Ο.Σ.Ε.Κ.Α. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider