Πόσες απουσίες δικαιούστε από την εργασία σας λόγω κοροναϊού (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσες απουσίες δικαιούστε από την εργασία σας λόγω κοροναϊού (vid)
Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, απαντά στα ερωτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι ίσως χρειαστεί να απουσιάσουν από την εργασία τους, λόγω κοροναϊού.

Απαντήσεις στα ερωτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι ίσως χρειαστεί να απουσιάσουν από την εργασία τους, λόγω κοροναϊού, δίνει ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος και εξηγεί, πότε είναι δικαιολογημένη και πώς πρέπει να πληρώνεται η άδεια από την εργασία λόγω κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, ο εργατολόγος Γ. Καρούζος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απουσία από την εργασία λόγω κοροναϊού.

«Αν η καραντίνα είναι βάσει εντολής γιατρού, κατά το εργατικό δίκαιο, θεωρείται ασθένεια. Πολλές επιχειρήσεις δίνουν οι ίδιες εντολή για κατ' οίκον περιορισμό, σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση και υπάρχουν περιπτώσεις που συμψηφίζεται με την άδεια αναψυχής» εξηγεί ο κ. Καρούζος.

Οι τρεις πιθανές περιπτώσεις:

  • Αν υπάρχει εντολή γιατρού θεωρείται άδεια ασθενείας.
  • Αν δεν υπάρχει παραπομπή γιατρού και κάποιος πρέπει να μείνει προληπτικά στο σπίτι, δεν μπορεί να το συμψηφίσει ο εργοδότης με τις ημέρες άδειας αναψυχής και θα πρέπει να του καταβάλλεται ο μισθός.
  • Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς πρέπει να μείνουν σπίτι για να φυλάξουν τα παιδιά τους, τα σχολεία των οποίων είναι κλειστά λόγω κοροναϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider