Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ σε οικογένειες - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ σε οικογένειες - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο.

Με την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Μαίου, στις 29 του μήνα, θα πληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως και 300 ευρώ σε 63.900 οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους.

Η έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό αποφασίστηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών για τη στήριξη της οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε πριν από λίγο η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την καταβολή επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά και ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Για παράδειγμα ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί θα πάρει 100 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 450 ευρώ αντί 350 ευρώ, ενώ ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 150 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 550 ευρώ αντί 400 ευρώ.

Η δαπάνη της ενίσχυσης η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ.

Η απόφαση

Σύμφωνα με το άρθρο 14α της Απόφασης Δ13/οικ.16250/321/24-04-2020

1. Η εισοδηματική ενίσχυση των πολυπρόσωπων νοικοκυριών του άρθρου 2, υπέρ των οποίων ήταν σε ισχύ κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησής της και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά εκατό (100,00) ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά πενήντα (50,00) ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

Η προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τριακόσια (300,00) ευρώ ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού και θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι ανωτέρω εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Δικαιούχοι της ανωτέρω επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης είναι και τα πολυπρόσωπα νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος, κατόπιν παράτασης της ισχύος της υπέρ τους εγκριτικής απόφασης δυνάμει της παραγράφου 1 του άρθρου 7 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76).

2. Η προσαύξηση του παρόντος άρθρου καταβάλλεται άπαξ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider