Διαγωνισµός για την εισαγωγή σπουδαστών στην Σχολή Δικαστών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαγωνισµός για την εισαγωγή σπουδαστών στην Σχολή Δικαστών

Διαγωνισµό για την εισαγωγή 98 σπουδαστών στην Εθνική Σχολή ∆ικαστικών Λειτουργών προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο αριθµός των εισακτέων κατανέµεται ανά κατεύθυνση, ως εξής:

Διοικητική Δικαιοσύνη: 14 θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη: 61 θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου.

Εισαγγελείς: 23 θέσεις παρέδρων εισαγγελίας.

Στο διαγωνισµό γίνονται δεκτοί υποψήφιοι ηλικίας 28-45 ετών, που έχουν την ιδιότητα του Ειρηνοδίκη, ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώµατος νοµικού τµήµατος, µε µονοετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι µε πτυχίο νοµικού τµήµατος, νοµικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή.

Ο διαγωνισμός

Ο εισαγωγικός διαγωνισµός περιλαµβάνει δύο στάδια, προκριµατικό και τελικό. Κατά το προκριµατικό στάδιο, οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτά, για µεν την κατεύθυνση της Διοικητικής Δικαιοσύνης σε θέµατα γενικής παιδείας, συνταγµατικού δικαίου, γενικού διοικητικού δικαίου και δικαίου διοικητικών διαφορών και δηµοσιονοµικού δικαίου, για δε την κατεύθυνση της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και των Εισαγγελέων σε θέµατα γενικής παιδείας, αστικού δικαίου, εµπορικού δικαίου και πολιτικής δικονοµίας και ποινικού δικαίου και ποινικής δικονοµίας.

Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυµούν να συµµετάσχουν. Επίσης δηλώνουν µία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική γερµανική και ιταλική), στην οποία επιθυµούν να εξεταστούν υποχρεωτικά, καθώς και µία έως δύο από τις παραπάνω ξένες γλώσσες, στις οποίες επιθυµούν, προαιρετικά, να εξεταστούν

Το προκριµατικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο και τρίτο δεκαήµερο του Οκτωβρίου, ενώ το τελικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά τους µήνες Νοέµβριο-∆εκέµβριο.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως και τις 30 Σεπτεµβρίου, στη γραµµατεία της Σχολής ή στη γραµµατεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider