Αιτήσεις για 300 θέσεις ειδικών φρουρών στην ΕΛΑΣ - Έρχεται προκήρυξη και για 200 συνοριοφύλακες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιτήσεις για 300 θέσεις ειδικών φρουρών στην ΕΛΑΣ - Έρχεται προκήρυξη και για 200 συνοριοφύλακες
Διαγωνισμό για την πρόσληψη 300 ανδρών και γυναικών ως Ειδικών Φρουρών προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία. Την πρόσληψη 200 νέων συνοριοφυλάκων δρομολογεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαγωνισμό για την πρόσληψη 300 ανδρών και γυναικών ως Ειδικών Φρουρών προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι τις 25 Αυγούστου να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, φέροντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων, οι 240 θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κλπ.) Οι υπόλοιπες 60 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες, που κατέχουν πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή απολυτήριο τίτλο ΕΠΑΛ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

1. Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού.
2. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.
3. Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.
4. Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία είναι εξωτερικά εμφανής.
5. Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
6. Έχουν ανάστημα το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες, αμφότεροι/ες χωρίς υποδήματα.
7. Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
8. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό.
9. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα.

Κριτήρια πρόσληψης

Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών γίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως τα ακόλουθα:

  • Γενικός βαθμός Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β΄ κύκλου) στην κατηγορία Α΄ (80%), ενώ στην κατηγορία Β΄ (20%) ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία του Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β΄ κύκλου) ή του Πτυχίου ΕΠΑ.Λ.
  • Το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας.
  • Η κατοχή τίτλου σπουδών δημόσιας Σ.Α.Ε.Κ. (ή πρώην Ι.Ε.Κ.) ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».
  • Η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων μέχρι την απόλυσή τους ως έφεδροι Αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά ή την ολοκλήρωση της αρχικώς αναληφθείσας υποχρεωτικής θητείας ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ.
  • Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου ή αυτοκινήτου.
  • Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
  • Αν είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
  • Η κατοχή οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε Τμήματος Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), ανεξαρτήτως ειδικότητας ή ισότιμου τίτλου σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

200 νέοι συνοριοφύλακες

Παράλληλα, την πρόσληψη 200 νέων συνοριοφυλάκων δρομολογεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στις Φέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε την πρόσληψη επιπλέον 150 συνοριακών φυλάκων (100 στη Ροδόπη και 50 στην Καβάλα), ενώ συμπλήρωσε πως θα εισηγηθεί την πρόσληψη άλλων 50 συνοριοφυλάκων στην Ξάνθη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως αυτή τη στιγμή οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο είναι σχεδόν μηδενικές και αυτό οφείλεται στη σημαντική δουλειά που κάνουν οι ελληνικές αρχές, ενώ συνέβαλε και το γεγονός πως από το 2020 που ξέσπασε η κρίση στον Έβρο, έχουν προσληφθεί πάνω από 1.000 συνοριοφύλακες σε όλους τους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ με 1.714.189 προσλήψεις το α' εξάμηνο - Χάνουν έδαφος οι γυναίκες, κερδίζουν οι συνταξιούχοι

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων προτίμησης περιοχών

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 780 ιατρών στα ΚΕΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider