«Έτος ευκαιριών για την ασφαλιστική αγορά το 2016»

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έτος ευκαιριών για την ασφαλιστική αγορά το 2016»

«Ως ένα έτος που μίκρυνε η ασφαλιστική αγορά αλλά μεγάλωσε η ευκαιρία» χαρακτήρισε το 2015 ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Το 2016 θα είναι ένα έτος με περισσότερες ευκαιρίες, καθώς η ανάγκη για την ιδιωτική ασφάλιση να λειτουργεί συμπληρωματικά με την κοινωνική ασφάλιση μεγαλώνει, πρόσθεσε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΕΑΕΕ, το 2015 η ασφαλιστική παραγωγή του κλάδου ζωής μειώθηκε κατά 3,9%, ενώ του κλάδου γενικών ασφαλίσεων κατά 8,5%, με τη μείωση στο σύνολο της παραγωγής να κλειδώνει στο 5,5% περίπου.

Αναφέροντας τους στόχους και τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, ο κ. Σαρρηγεωργίου σημείωσε ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές είναι προετοιμασμένες για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας Solvency II και πλέον μένει η εφαρμογή της.

«Μετά από μια χρονιά πολιτικής αστάθειας με συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και κλειστές τράπεζες η Solvency είναι μάλλον το λιγότερο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές χρειάζονται σοβαρότητα και ηρεμία για να υλοποιήσουν επενδύσεις.

Στον κλάδο έγιναν επενδύσεις το 2015 και θα συνεχιστούν και φέτος, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider