Τις ελληνικές ΜμΕ επιχειρήσεις εκπαιδεύει η eBay

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τις ελληνικές ΜμΕ επιχειρήσεις εκπαιδεύει η eBay
Export Revival: Πρόγραμμα για την ενίσχυση των ελληνικών ΜμΕ επιχειρήσεων με την υπογραφή του eBay.

Ώθηση στην εξωστρέφεια των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων θα δώσει η διεθνής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, EBay, μέσω του προγράμματος Export Revival το οποίο υλοποιεί στη χώρα μας.

Η Αθήνα αποτελεί την 15η πόλη παγκοσμίως που πραγματοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο έχουν επιλεγεί και θα συμμετάσχουν 70 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μάλιστα η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη - πρωτεύουσα που συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Export Revival, όπως εξήγησε ο Ilya Kretov, γενικός διευθυντής της eBay με περιοχή ευθύνης τη Ρωσία και τις αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στόχος του είναι η ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων που θα επιλεγούν, ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σε διεθνείς επιτυχημένες πωλήσεις.

Η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα

Το ενδιαφέρον της eBay για την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Kretov, «η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα και ισχυρή εξαγωγική δυναμική, η οποία έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου. Σχεδόν 12.000 πωλητές από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατφόρμα της eBay, πολλοί από τους οποίους, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύουν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διεθνών πωλήσεων αξιοποιώντας την πλατφόρμα της eBay.

Μόνο το 2019 οι ελληνικές επιχειρήσεις πούλησαν και εξήγαγαν σχεδόν 1 εκατ. προϊόντα σε περιασοτερες από 200 χώρες, όπως ανέφερε ο κ. Kretov, αριθμοί οι οποίοι κινούνται ανοδικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν και σημαντικές ευκαιρίες δεδομένου ότι το eBay επισκέπτονται σχεδόν 183 εκατ. αγοραστές.

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και του ΕΕΑ - Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και υλοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμο Επιχειρήσεων και βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο οποίος επαίνεσε ανοιχτά την πρωτοβουλία και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κάθε ψηφιακό εργαλείο, μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους σε όλο τον κόσμο μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Οι 70 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα λαμβάνουν εκπαίδευση από συνεργάτες της eBay στην Ελλάδα - την Κραταιόν Συμβουλευτική και Vivid Vibes. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν τα εργαλεία του e-commerce και η πλατφόρμα της eBay. Το καινοτόμο πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί ήδη με απόλυτη επιτυχία σε 15 πόλεις, σε χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, το Ισραήλ, η Ρωσία και η Βουλγαρία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider