Τα «κουλά» κινητά που είδαμε στο MWC 2018

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «κουλά» κινητά που είδαμε στο MWC 2018

Σίγουρα το ενδιαφέρον του φιλοθεάμωνος της τεχνολογίας κοινού επικεντρώθηκε στα μοντέλα των γνωστών κατασκευαστών κατά την έκθεση World Mobile Congress 2018 της Βαρκελώνης. Το ίδιο άλλωστε και τα δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς Τύπου. Ωστόσο αν τριγύριζε κανείς τους αχανείς διαδρόμους της έκθεσης έβρισκε και μερικές προτάσεις που αν και δεν αναμένεται να κερδίσουν αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς, παρουσιάζουν ενδιαφέρον απλά και μόνο για το πρωτότυπο της σκέψης τους.

Το insider.gr που επισκέφτηκε την Βαρκελώνη κατά την διάρκεια της έκθεσης συγκέντρωσε μερικές από αυτές τις καινοφανείς προτάσεις και σας τις παρουσιάζει.

To Κινητό που ανιχνεύει μυρωδιές

H εταιρεία Bullit φτιάχνει τα κινητά Cat, κινητά που είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ανθεκτικά και με επιπλέον δυνατότητες. Μια όμως εξ αυτών ξεχωρίζει : όπως ανέφεραν τα στελέχη της στην έκθεση MWC 2018, το Cat S61 μπορεί να μυρίζει τον αέρα!

Αφού μάλιστα αναλύσει την ποιότητά του και ανιχνεύσει ότι είναι μολυσμένος ενημερώνει το χρήστη ότι πρέπει να εγκαταλείψει το χώρο. Η λειτουργία ακούγεται σίγουρα παράξενη ωστόσο, σίγουρα ενδιαφέρει αυτούς που εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες.

Το κινητό πέρα από ανθεκτικό ενσωματώνει και μία θερμική κάμερα προκειμένου να «βλέπει» μέσα από τοίχους. Λειτουργία που διέθετε και ο προκάτοχος του, το Cat S60.

Από εκεί και πέρα, η οθόνη είναι στις 5,2 ίντσες, υπάρχει οκταπύρηνος επεξεργαστή, 4 GB μνήμη, 64 GΒ αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 4500 mAh. Στην Ελλάδα αναμένεται την άνοιξη με την τιμή πάντως να φθάνει στα 899 ευρώ.

Το κινητό από... φελλό

Ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση της Olivia Mobile, μιας πορτογαλικής εταιρείας η οποία μας σύστησε στην έκθεση Mobile World Congress 2018 της Βαρκελωνης τα κινητά από... φελλό.

Η νέα startup κατασκευάτρια κινητών τηλεφώνων ikimobile, όπως ανέφεραν τα στελέχη της στο insider.gr ποντάρει ατην καινοτομία και επενδύει στην έρευνα. Μέσω αυτής μας παρουσίασε μια νέα ιδέα κινητού τηλεφώνου μέσω της ναυαρχίδας της Bless 8 η οποία κατασκευάζεται κατά 65% στην Πορτογαλία με τα τσιπ και την μπαταρία να έρχονται μόνο από την Κίνα.

Με την παραγωγική της μονάδα να εδρεύει στην Πορτογαλία, η ikimobile είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε ένα κινητό από φελλό κάνοντας την τεχνολογία πιο οικολογική και πιο φιλική στο περιβάλλον. Ο συνιδρυτής Pedro Alves Vilela εξήγησε ότι η ιδέα είναι να αναμιχθεί η φύση με την τεχνολογία γι αυτό και η συσκευή κατασκευάζεται από το πορτογαλικό εθνικό δέντρο, από φελλό δρυός.

Το διαφορετικό είναι σίγουρα το βάρος της, η συσκευή είναι πολύ ελαφριά αλλά και κάτι ακόμα, λόγω των φυσικών υλικών, όπως αναφέρουν τα στελέχη της προστατεύει πολύ περισσότερο από την ακτινοβολία της μπαταρίας.

«Διανέμουμε ήδη στην Ευρώπη, το Ισραήλ και την Αφρική. Το 2013, είχαμε την ιδέα να παράγουμε τηλέφωνα από φυσικά υλικά. Και μέχρι στιγμής λειτουργεί».Μάλιστα δεν λανσάρει μόνο τα δικά της μοντέλα αλλά αναλαμβάνει να κατασκευάσει και μοντέλα με την επωνυμία οποιασδήποτε επιχείρησης και εγγυάται, όπως τονίζει, ποιότητα, υψηλές αποδόσεις και καλές τιμές.

Το Bless 8 έρχεται με μπροστινή και πίσω κάμερα 13MP και διαθέτει vibrant οθόνη 5,9 ιντσών.

Το κινητό... μινιατούρα

Η Elari είναι εταιρεία που εξειδικεύεται στα μικρά gadget, κι όταν λέμε μικρά gadget εννοούμε κι ένα κινητό σε μέγεθος που μπορεί να φορεθεί κι ως περιδέραιο , όπως στη φωτογραφία.

Το Nanophone είναι ένα πολύ μικρό κινητό το οποίο συνδέεται μέσω τεχνολογίας bluetooth με το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο, ωστόσo μπορεί να δεχτεί και το ίδιο την Sim κάρτα σας. Με αυτό μπορείτε να δεχτείτε ή να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να ηχογραφήσετε ομιλίες και συζητήσεις να ακούσετε μουσική και ραδιόφωνο ή να κάνετε φάρσα στους φίλους σας με την «μαγική λειτουργία φωνής» που διαθέτει.

To Bluetooth του υποστηρίζει σύνδεση με smartphone Android και iOs. Έχει χωρητικότητα επεκτάσιμη με micro SD έως και 32 GB, μπορεί να αντιγράψει έως και 1.000 επαφές από το τηλέφωνό σας έχει μαγνητόφωνο, θύρα USB για να μεταφέρετε δεδομένα και η μπαταρία του διαρκεί έως και 4 ημέρες σύμφωνα με τους κατασκευαστές του.

Το κινητό με διάρκεια ζωής της μπαταρίας 5 ημερών

Όταν οι άλλοι σταματούν η Energizer ακόμα τρέχει έλεγε η διαφήμιση και το μότο θα λέγαμε ότι ταιριάζει απόλυτα και στο νέο κινητό τηλέφωνο που παρουσιάσε η εταιρεία στο Mobile World Congress. To Energizer Power Max P16K Pro ήρθε να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σημερινών smartphones, την περιορισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η γαλλική τεχνολογική εταιρεία Avenir Telecom έδωσε την άδεια χρήσης της Energizer για τη δημιουργία ενός smartphone με μαζική μπαταρία 16.000 mAh σχεδιασμένη να διαρκεί πέντε ημέρες. Το Power Max P16K Sports Pro έχει μια μεγάλη οθόνη, 6 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 18: 9, αλλά χωρίς να εξαντλεί την μπαταρία του.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η 6GB RAM και ο αποθηκευτικός χώρας 128GB. Σύμφωνα με την εταιρεία αναμένεται η άδεια της αρμόδιας Επιτροπής Επικοινωνιών της Αμερικής για να ξεκινήσει να πωλεί το τηλέφωνο στις ΗΠΑ το φθινόπωρο με λιανική τιμή 500 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider