Αλλάζει σελίδα στις εκτυπώσεις η Epson

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει σελίδα στις εκτυπώσεις η Epson

Ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά της επαγγελματικής εκτύπωσης σχεδιάζει η Epson μια από τις κυρίαρχες εταιρείες στην εν λόγω αγορά, διπλασιάζοντας τις επενδύσεις της και ενισχύοντας το γραφείο της Ελλάδας. Η μέχρι πρότινος κυρίαρχος των οικιακών Inkjet εκτυπωτών παρουσιάζει τη νέα της τεχνολογία Precision Core η οποία κερδίζει τη μάχη έναντι των laser εκτυπώσεων τόσο από άποψη εξοικονόμησης όσο κι από άποψη ταχύτητας

Στόχος της, όπως ανέφεραν σήμερα τα στελέχη της να διεισδύσει και νέες αγορές χτίζοντας κανάλια εκεί που μέχρι σήμερα δεν είχε ισχυρή εκπροσώπηση αλλά και να αυξήσει, αν όχι να διπλασιάσει, το μερίδιο αγοράς της στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπη. Το μέσο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, όπως εξήγησε η κ Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas θα είναι οι επαγγελματικές εκτυπώσεις - είτε προμηθεύοντας τα εκτυπωτικά της inkjet προϊόντα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε προσφέροντας την εκτύπωση ως υπηρεσία (managing printing services) νοικιάζοντας δηλαδή εκτυπωτές σε εταιρείες που θα πληρώνουν ανά μήνα ανάλογα με τις σελίδες που εκτυπώνουν.

Η στρατηγική τοποθέτησή της ενισχύεται κι από την ανάπτυξη της τεχνολογίας Precision Core, μιας καινοτομίας που έχει φέρει την επανάσταση στο χώρο της επαγγελματικής inkjet εκτύπωσης, για την οποία επενδύθηκαν περί τα 185 εκατ. ευρώ. Με τη νέα αυτή τεχνολογία η εταιρεία κατάφερε να εξελίξει τους inkjet εκτυπωτές κάνοντάς τους κατάλληλους για επαγγελματικές εκτυπώσεις σε ένα περιβάλλον που η παραγωγικότητα και η ποιότητα είναι κρίσιμης σημασίας. Να θυμίσουμε ότι η Epson έχει επενδύσει 585 εκατ ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ιαπωνία και σε άλλες αγορές.

Με την τεχνολογία Precision Core οι inkjet εκτυπωτές προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα, με χαμηλότερο κόστος, υψηλότερες ταχύτητες και παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας. Για την ακρίβεια τα επαγγελματικά προϊόντα τεχνολογίας inkjet με καλύτερη απόδοση υποστηρίζουν ταχύτητες έως 100 σελίδες το λεπτό, με χαμηλό κόστος ανά σελίδα, καθώς και μειωμένα απορρίμματα και κατανάλωση ενέργειας έως 99% και 96% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser. Επιπλέον, η συντήρηση και η παρεμβολή από το χρήστη απαιτούν κατά 98% λιγότερο χρόνο, σε σχέση με τα προϊόντα laser.

Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνα που πραγματοποίησε η Epson το 74% των επαγγελματιών που έχουν επιρροή και ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη επέλεξε την τεχνολογία inkjet, όταν τους παρουσίασαν τα στοιχεία που επηρεάζουν την επιλογή τεχνολογιών επαγγελματικής εκτύπωσης, Ωστόσο μόνο το 7% εξ αυτών γνώριζαν εξ αρχής τα πλεονεκτήματα της inkjet εκτύπωσης έναντι της laser.

Η έρευνα

Αναλυτικότερα, η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Epson Europe και την Coleman Parkes και συγκέντρωσε πληροφορίες από περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. στο διάστημα Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2017, συλλέγοντας 6.326 απαντήσεις. Ο στόχος ήταν να αξιολογηθούν οι γνώσεις του κόσμου, σχετικά με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας laser έναντι της τεχνολογίας εκτύπωσης inkjet, καθώς και να καταγραφεί τι θα επέλεγε ο κόσμος αν του παρουσίαζαν όλα τα πραγματικά στοιχεία.

Συμπληρωματική έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Coleman Parkes Research, για λογαριασμό της Epson, τον Νοέμβριο του 2017. Μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγονται τα σχόλια 1.818 επαγγελματιών από εταιρείες όλης της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, με βάση επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή, για την απόδοση των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet, συγκριτικά με τους εκτυπωτές τεχνολογίας laser, έχοντας τη δυνατότητα να απαντήσουν «σωστό» ή «λάθος, προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους γύρω από το θέμα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και έφεραν στην επιφάνεια πολλές παλιές παρανοήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, σχετικά με το ποια τεχνολογία έχει καλύτερη απόδοση, ειδικά ως προς τα απορρίμματα και την παραγωγικότητα. Για την ακρίβεια, μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στους πέντε τομείς αξιολόγησης: απορρίμματα, παραγωγικότητα, ταχύτητα, CO2 και ενεργειακή χρήση. Όπως αποδεικνύεται η επαγγελματική εκτύπωση inkjet δεν ωφελεί μόνο την ουσία της κερδοφορίας μιας επιχείρησης, αλλά μειώνει και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Παρόλα αυτά βέβαια τα ποσοστά της παρανόησης είναι εντυπωσιακά. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το 62% των ερωτηθέντων πιστεύουν εσφαλμένα ότι ένας εκτυπωτής laser παράγει λιγότερο CO2, το 56% πιστεύει, και πάλι εσφαλμένα ότι παράγει λιγότερα απορρίμματα από έναν inkjet ενώ ένα 69% των ερωτηθέντων εκτιμούν λανθασμένα ότι ένας εκτυπωτής laser εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα, λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτείται για συντήρηση και κατάσταση εκτός λειτουργίας.

Όσον αφορά τώρα στην περιοχή των Βαλκανίων, Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία και Σερβία, με βάση την έρευνα η συντριπτική πλειονότητα για την ακρίβεια το 81% θα επέλεγε τους επαγγελματικούς inkjet εκτυπωτές παρά την παρανόηση που καταγράφεται αν του παρουσίαζαν όλες τις αληθινές πτυχές των επιλογών εκτύπωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατηγική κίνηση της Epson να επενδύσει για να κερδίσει μερίδιο αγοράς και στις επαγγελματικές λύσεις με τους εκτυπωτές της να αποδεικνύονται πιο συμφέροντες, εκφράζει και την πεποίθηση του συνόλου της αγοράς. Εδνεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IDC, «η τεχνολογία inkjet αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 10,2% (CAGR) στη Δυτική Ευρώπη, μέχρι το 2020».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider