Αυξημένες οι προπαραγγελίες για το νέο Galaxy S9 και S9+

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένες οι προπαραγγελίες για το νέο Galaxy S9 και S9+

Διμήψιο ήταν το ποσοστό των προπαραγγελιών του Galaxy S9 και S9 Plus η επίσημη διάθεση του οποίου ξεκινά σήμερα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στελέχη του ελληνικού γραφείου της εταιρείας οι προπαραγγελίες καταγράφηκαν υψηλότερες από αυτές του προηγούμενου μοντέλου Galaxy S8, με τους καταναλωτές να προτιμούν την πιο ακριβή έκδοση της συσκευής, Galaxy S9+ αλλά και να υποδέχονται με θέρμη και την νέα χρωματική πρόταση της εταιρείας, το λιλά.

Όπως ανέφερε ο κ. Άρης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής του τμήματος Κινητής τηλεφωνίας της Samsung για την Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε η εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), οι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι προπαραγγελίες δημιουργούν μεγάλη αισιοδοξία για την συνολική πορεία της συσκευής στην αγορά. Πολλοί ωστόσο ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προπαραγγείλουν το νέο τηλέφωνο με στόχο να επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων αξίας 100 ευρώ. Η αισιοδοξία πηγάζει κι από τα αποτέλέσματα της προηγούμενης χρονιάς. Αν και το 2017 καταγράφηκε οριακή μείωση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας, στο σύνολό της η χρονιά έκλεισε θετικά με τον νοτιοκορεατικό κολοσσό να ενισχύει περαιτέρω τη θέση του στην Ελλάδα.

Από άποψη τεμαχίων, το μερίδιο αγοράς της Samsung έφτασε στο 32,5% παρουσιάζοντας μία μικρή πτώση κατά 0,7%. Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς της εταιρείας με βάση την αξία η Samsung κατάφερε να διατηρήσει τη πρωτιά της στην ελληνική αγορά αυξάνοντάς το κατά 0,4% φτάνοντας στο 39,3%.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο σύνολό της ελληνική αγορά κινητής μειώθηκε κατά 7% σε τεμάχια, κλείνοντας στα 2,08 εκατομμύρια συσκευές. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην σημαντική αύξηση του χρόνου που κρατάει ο κάθε καταναλωτής το κινητό του. «Ο Έλληνας καταναλωτής καταφεύγει σε ακριβότερες προτάσεις με σκοπό να τις κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρινίζοντας ότι η μείωση της ελληνικής αγοράς της κινητής το 2017 σε αξία είναι αισθητά μικρότερη (3 ποσοστιαίες μονάδες) από αυτή του όγκου τεμαχίων.

Πέρα από την συνολική πρωτιά στην ελληνική αγορά η εταιρεία έχει καταφέρει να ηγηθεί και στην κατηγορία των smartphones αξίας άνω των 600 ευρώ, αυξάνοντας το μερίδιό της κατά 11,4% - έφτασε το 36,3% - όσον αφορά στον όγκο τεμαχίων. Με βάση την αξία το μερίδιό της ενισχύθηκε κατά 9,2 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 33,2%. Να σημειωθεί ότι οι μεταβολές για τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών στο σύνολο της αγοράς της κινητής ήταν +0,9% (όγκος πωλήσεων) και +3,5% (αξία πωλήσεων).

Το νέο Galaxy S9 και S9+

Όσο για τα νέα τηλέφωνα που από σήμερα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά να υπενθυμίσουμε ότι αν και δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές από άποψη σχεδιασμού, ακολουθούν στο 100% την τάση για οπτική επικοινωνία. Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός έχει αναβαθμίσει στα νέα μοντέλα ορισμένα χαρακτηριστικά ενώ έχι διορθώσει και ορισμένα «ελαττώματα» που παρουσίαζαν τα προηγούμενα μοντέλα, κατόπιν απαίτησης των χρηστών, όπως για παράδειγμα η θέση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αν θέλαμε μια συνοπτική περιγραφή θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα τρία στοιχεία στα οποία έδωσε έμφαση η Smasung για την κατασκευή των νέων μοντέλων είναι η κάμερα, η ψυχαγωγία και η συνδεσιμότητα.Τα Galaxy S9 και S9+ έχουν επανασχεδιασμένη κάμερα με φακό με διπλό διάφραγμα, που προσαρμόζεται στο περιβάλλον για να τραβήξει εντυπωσιακές λήψεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Έρχονται με την καινοτόμο λειτουργία Super Slow-mo video, που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράψουν με επικό τρόπο τις καθημερινές στιγμές τους, καθώς επίσης και με τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους AR Emojis. Επιπλέον, τα συντονισμένα από την AKG στερεοφωνικά ηχεία συμπληρώνουν την απερίσπαστη εμπειρία που προσφέρει η οθόνη χωρίς όρια.

Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας η διάθεση της οποίας ξεκίνησε από τις 16 Μαρτίου κυκλοφορεί σε τρία χρώματα: Midnight Black, Coral Blue και το νέο Lilac Purple και κοστίζει 879 ευρώ το S9 και 100 ευρώ ακριβότερα το Galaxy S9+.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider