Μπάφετ: Κακή ιδέα να επενδύσει η Apple στην Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Κακή ιδέα να επενδύσει η Apple στην Tesla

Θα ήταν μία «πολύ κακή ιδέα» να επενδύσει η Apple στην Tesla, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Ουόρεν Μπάφετ.

Μιλώντας στο δίκτυο Fox o δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Berkshire Hathaway εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην ηγεσία της Apple, δεν έκρυψε όμως το σκεπτικισμό του για την ιδέα μίας τέτοιας επένδυσης.

«Θα στηρίξω οτιδήποτε κάνει ο Τιμ Κουκ, αλλά νομίζω ότι είναι μία πολύ κακή ιδέα να εμπλακεί στην αυτοκινητοβιομηχανία» δήλωσε.

Η πώληση αυτοκινήτων «δεν είναι εύκολη δουλειά», έχει άφθονο ανταγωνισμό, χωρίς πλεονέκτημα για αυτόν που κάνει πρώτος την κίνηση, ενώ κερδίζεις τον ένα χρόνο και χάνεις τον άλλο. «Δεν σου δίνει ένα μόνιμο πλεονέκτημα», πρόσθεσε.

Ο Μπάφετ «χτίζει» σταδιακά μεγάλο μερίδιο στον τεχνολογικό κολοσσό του Κουπερτίνο: Πρόσφατα πραγματοποίησε πρόσθετες αγορές 12,4 εκατομμυρίων μετοχών, με αποτέλεσμα το μερίδιό του στην Apple να αγγίζει πλέον τα 46,6 δισ. δολάρια.

Ο θρυλικός μεγαλοεπενδυτής ήταν γνωστός για την απέχθεια του σε επενδύσεις στον τεχνολογικό κλάδο, ακόμα και την εποχή που οι τίτλοι της υψηλής τεχνολογίας «κάλπαζαν» στο χρηματιστήριο.

Μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η Apple, για την οποία ο Μπάφετ λέει χαρακτηριστικά ότι παράγει καταναλωτικά προϊόντα που ο ίδιος μπορεί να καταλάβει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider